Zaterdag, 14 september, 2019

Geschreven door: Heede, Sylvia
Artikel door: Groot, Denise de

Vos en Haas – Uil wil op reis

“Tot kijk uil!”

[Recensie] Uil wil op reis is het eerste boek dat ik las van de serie Vos en Haas en ik ben gevallen voor Uil, wat een schattig personage is dat! De tekeningen van Thé Tjong-Khing dragen daar aan bij.

Hierdoor wil ik zeker de andere boeken van deze serie aanschaffen. De zijn heel handig ingedeeld in de leesniveaus voor kinderen. Kinderen kunnen van deze serie genieten op hun eigen niveau.

De boeken beginnen bij AVI 1 tot 2 (BE) en AVI Start tot M3. Deze AVI niveaus zijn toe te passen voor de beginnende lezer in groep 3.

Scènes

In dit boek wil Uil op reis. Samen met zijn vrienden fantaseert hij waar hij naar toe zou gaan. Uil weet het niet, maar Ă©Ă©n ding is zeker: hij gaat niet naar zee.

Uil heeft cadeautjes meegekregen van zijn vrienden en gaat vastberaden op reis. Onderweg komt hij Ever tegen. Ever wil graag op zijn boom passen, zodat hij daar kan wonen. In ruil daarvoor krijgt Uil een kapotte roeiboot. Hierdoor moet hij zijn fantasie gebruiken. Dit is best vermoeiend.

Uil kan niet zo goed lezen. Onderweg komt hij in aanraking met onbekende woorden. Zijn vrienden helpen hem hier gelukkig mee. Dit stimuleert kinderen ook om deze woorden te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles