Zaterdag, 2 oktober, 2021

Geschreven door: Faas, Linde
Recensie door: Alem, Katelijne van

Waar is Grote Broer?

“Daar is wel een stuk verder weg dan hij dacht”

De auteur en illustrator

[Recensie] Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van de boeken van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee en het veelgeprezen De jongen en de walvis. Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte wilde natuur van het hoge noorden. Haar werk is te vinden op www.lindefaas.nl.

Verhaal

“Kleine Broer en zijn Grote Broer wonen in een bloem in de jungle. Kleine Broer is overal bang voor, dus hij komt zijn bloem niet uit. Maar op een dag is Grote Broer kwijt. Kleine Broer zal wel uit zijn veilige bloem moeten komen om hem te zoeken


Bazarow

Dan ontdekt Kleine Broer hoeveel groter en mooier de wereld daarbuiten is”.
[Tekst achterflap]

Broer

Heb jij een broer of zus? En zijn er dingen die hij of zij kan of doet, die jij ook graag zou willen kunnen? Leuk om het daar eens samen over te hebben. En wie weet kunnen jullie elkaar helpen en durf je samen net wat meer!

Verlegen

Kleine Broer is erg verlegen, misschien herken je dit wel? Vind je het soms spannend om iets nieuws te gaan doen? Hoe voelt dat bij jou? En wat heb je allemaal al van de wereld om je heen gezien? Het is ook heerlijk om vanalles te ondernemen en vervolgens lekker naar je eigen huisje/kamer te gaan, weer terug in je veilige omgeving.

Vormgeving

Geweldig groot boek met prachtige illustraties. Op iedere pagina droom je weg, en komt het verhaal tot leven.

Het verhaal laat de verwonderende wereld van een kleine kikker zien en het zetje dat je soms net nodig hebt om je te laten zien. Hoe mooi is het om om je heen te kijken, maar tegelijkertijd ook spannend wat je allemaal zult leren kennen.

De illustraties spreken jong en oud aan. Het verhaal past perfect bij de belevingswereld van het jonge kind. Het is fijn om voor te lezen.

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles