Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Lu, Marie
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Warcross

Virtual reality komt hier goed tot leven

[Recensie] Wacross is een virtual reality-game die wereldwijd wordt gespeeld en is volledig onderdeel geworden van ieders leven. Als je een hoog niveau hebt, komt je automatisch al op de hoge ladder binnen de maatschappij. Dit alles is bedacht door Hideo Tanaka, die op jonge leeftijd al de game heeft gemaakt. Emika leeft in New York en kan met moeite rondkomen, dus ze werkt als premiejager en spoort illegale gokkers op voor de politie. Ze is zelf een goede hacker, maar maakt een grote fout als ze opeens belandt in een Warcross-wedstrijd… Emika verwacht gearresteerd te worden, maar krijgt juist een opdracht van niemand minder dan Hideo Tanaka. Het lot van Warcross ligt haast in de handen van Emika door deze opdracht en ze vertrekt naar Tokyo om daar deel te nemen aan de officiële Warcross-kampioenschappen…

Marie Lu is bekend van de Legend-trilogie, een ijzersterk verhaal met een fantastische opbouw. Lu is nu terug met Warcross, een verhaal dat al meteen mijn interesse wekte. Een boek over een virtual reality-game? Dat lees ik maar al te graag! Ik was heel benieuwd of Marie Lu opnieuw een verbazingwekkend verhaal weet neer te zetten, dus snel pakte ik het boek op om mij te wagen in de wereld van Warcross…

De schrijfstijl van Marie Lu wist mij meteen mee te slepen in dit verhaal. Lu schrijft lekker vlot, weet locaties geweldig te beschrijven en personages zo te beschrijven dat je ze maar al te graag wilt leren kennen. Het verhaal speelt zich af in New York en Tokyo, het was haast alsof ik er zelf was! Beide steden vind ik al supertof en door dit boek voelde het alsof ik New York en Tokyo aan het verkennen was. Nog maar te zwijgen over Warcross! In dit digitale tijdperk leeft iedereen haast gedeeltelijk in virtual reality. Ik kon me zo voorstellen hoe dit eruit zou zien, Marie Lu wist het hele wereldje van Warcross ontzettend goed tot leven te brengen!

Warcross (de game die wordt gespeeld) is daarbij heel gaaf. Het deed me enorm denken aan Ready Player One, de game is zo tof en zal heel herkenbaar en episch overkomen op de gamers onder ons. Ik vond de kampioenschappen echt spectaculair, Warcross zou ik zo willen spelen! Daarbij waren de personages erg sprekend. Emika is een toffe chick met haar regenboogharen en Hideo is imponerend, aangezien hij op jonge leeftijd al zo veel heeft bereikt. Beide personages hebben een bijzonder verleden en hebben een goede dynamiek.

Scènes

Dit boek is lekker spannend en zat vol actie, waardoor ik van begin tot eind geboeid bleef. De laatste plottwist had ik wel een tijdje van te voren zien aankomen (Joost Holmes was goed aan het werk), maar voor de rest wist dit verhaal mij compleet te verbazen. De geweldige world-building, de personages vol pit en de duistere plannen die worden gesmeed wisten mij heel enthousiast te maken voor deze nieuwe serie, dus laat dat vervolg maar gauw komen!

Eerder verschenen op Nerdy geeky fanboy