Zaterdag, 22 januari, 2022

Geschreven door: Butchart , Pamela
Hindley, Kate
Recensie door: Alem, Katelijne van

Wat als de wind komt?

“Wat is nu het ergste dat er kan gebeuren?”

[Recensie] Wat kan Olivier piekeren. De hele dag door piekert hij bijvoorbeeld over wat er zou gebeuren als hij een banaan met bruine vlekken at, als de rits van zijn dikke jas kwam dicht te zitten of wormen die je schoenen verorberen. Maar het allermeeste piekert hij over de wind, dat is echt het allerengste. Dan ontmoet Olivier Madelief en Madelief is nergens bang voor. Dus hij moet haar beschermen! Maar dan neemt Madelief hem mee naar de wind, want wat is er nu het ergste dat er kan gebeuren?

Grapjes
Pamela Butchart en Kate Hindley maken een hilarisch en grappig prentenboek, Wat als de wind komt. De angst van Olivier is duidelijk van zijn gezicht af te lezen, je voelt hem bijna zelf. Veel kinderen zullen sommige angsten herkennen of net in een andere vorm kennen. Dat maakt dit boek extra grappig, omdat Olivier bijvoorbeeld bij zijn angst over het eten van bananen met bruine vlekken, getekend wordt als een Olivier met bruine vlekken. Hindley laat op de laatste pagina Madelief getekend als een meisje met bruine vlekken terwijl ze een banaan met bruine vlekken eet terugkomen. En zo zitten er allerlei grapjes in het boek verwerkt, een genot om voor te mogen lezen en naar te kijken.

De wind
Wanneer Olivier eindelijk in de wind buiten komt, gebeuren er natuurlijk de meest spannende dingen. Zo raast hij door de sneeuw met huskyā€™s en vliegt hij naar huis in een magische helikopter. Die dan bestuurd wordt door een reddende eekhoorn, waar Olivier eigenlijk ook zo bang voor was. Geweldige vondst van Hindley. Aan het eind van zijn avontuur komt Olivier erachter dat het stiekem toch wel leuk was allemaal. Een mooie ingang voor een gesprek over angsten. Welke angsten heb jij en heb je weleens iets gedaan dat je heel spannend vond? Hoe is het afgelopen? Het thema piekeren dat bij vele kleine en zelfs grote kinderen speelt, wordt op een luchtige manier verwerkt in dit mooie prentenboek. Aan alle details is gedacht, echt een aanrader!

Kookboeken Nieuws

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles