Zaterdag, 25 juli, 2020

Geschreven door: Bijsterbosch, Anita
Artikel door: Alem, Katelijne van

Wat zie je?

ā€œEen boek vol woordjes en plaatjesā€ 

De auteur en illustrator 

[Recensie]Ā Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieĆ«n in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken. Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd ook uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Verhaal 

Kijk eens goed om je heenā€¦
Wat zie je thuis, in de slaapkamer en de badkamer, de keuken en de woonkamer?
En buiten, in de tuin en de moestuin?
En welke dieren en voertuigen ken je allemaal?

ScĆØnes

Woordjes leren wordt een plezier met dit kartonboek boordevol goed herkenbare plaatjes.
Voor nieuwsgierige aagjes vanaf 2 jaar.

Zoektocht

Met dit mooie boek kun je ook zelf op zoektocht gaan! Zie je de spullen die op de grote paginaā€™s staan, ook bij jou thuis? Of neem het boek mee naar buiten, in je tuin of in een moestuintje in de buurt! Wie weet kun je daar ook wel een pompoen of bloemkool aanwijzen! Of ligt dat bij jou bijvoorbeeld in de koelkast?

Tekenen

Wanneer je kindje iets ouder is, kun je de plaatjes in dit boek gaan natekenen. Dan kun je zelf zoekplaten maken en benoemen wat je allemaal ziet! Of je legt je papier over een pagina van het boek en trekt over welke vormen je ziet! Leuk om eens uit te proberen.

Vormgeving  

Stevig en groot boek van dik karton met ontzettend veel afbeeldingen per categorie. Ik vind het een erg leuk boek om in huis te hebben voor je peuter/kleuter. Ze leren er veel woorden van en vanalles door herkennen. De illustraties zijn vriendelijk en speels. Ook realistisch, zodat kinderen de afbeeldingen ook zeker kunnen herkennen in het dagelijkse leven. De onderwerpen die aan bod komen, passen volledig in het dagelijkse leven van jonge kinderen. Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles