Zaterdag, 14 september, 2019

Geschreven door: Mroziewicz, Elsa
Artikel door: Alem, Katelijne van

Wie zegt wat?

Wie zegt kloek kloek?

De auteur en illustrator

[Recensie] Elsa Mroziewicz is een auteur, pop-up papieringenieur en regisseur, illustrator en karakterontwerper. Ze heeft interesse in alles wat met landschap en poĆ«tische sferen te maken heeft en ze speelt graag met de grenzen tussen realiteit en fictie. Ze heeft veel boeken geĆÆllustreerd en pop-up-animatiestukken gemaakt. Sinds 2013 geeft ze regelmatig workshops.

Verhaal

In dit kartonboek zitten elf dieren verstopt, die elk een ander geluid maken.
Weet jij welke dieren bij de geluiden horen?
Open de flappen en zie wie er tevoorschijn komt!

Sociologie Magazine

Dieren

Er zitten elf dieren in het boek verstopt, allemaal maken ze een ander geluid. Op de laatste pagina een mooie verrassing. De flappen waarachter de dieren zitten, zijn erg stevig. Je kunt een mooi spelletje spelen door de geluiden samen te maken en te raden welk dier er achter de flap zit. De illustraties zijn heel kleurrijk en zitten vol met geometrische patronen, erg mooi.

Vormgeving

Een heel mooi vormgegeven boek, geweldige illustraties van dieren. De grote flappen zijn goed open te vouwen, ook al voor de jongste kinderen. Dit maakt een erg leuk boek om mee te spelen. De zinnetjes zijn kort en de manieren waarop dieren geluiden maken mooi verwoord.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles