Zaterdag, 14 mei, 2022

Geschreven door: Asch-Yasuda, Susannah van
Beekman, Annefleur
Recensie door: Alem, Katelijne van

Wij vieren feest in de lente en de zomer

“De zon staat hoog en het vuurtje brandt goed”

[Recensie]  In de prachtige wolschilderijen van Annefleur komen de lente en zomer tot leven. De kindjes in de schilderijen laten ons onder andere de prille lente zien, het feest van carnaval, de meiboom van Pinksteren en het feest van jarig zijn!
Iedere dubbele pagina bevat een wolprent en een gedichtje geschreven door Susannah. Het plezier van lente en zomer spat van de pagina’s af!

Wolschilderij
Heb jij weleens een schilderij gezien? Veel schilderijen worden gemaakt met verf of potlood, maar je kunt ze ook maken met wol!

Annefleur vertaalt met haar handen in wol schilderijtjes wat er in haar leeft. Onder de naam Het Wol Feetje maakt zij diverse producten, zoals rugzakjes, ansichtkaarten en raamhangers.

Jaarfeesten
Dit boek is perfect om te gebruiken bij het vieren van de jaarfeesten. Er wordt in één oogopslag in beeld gebracht wat de sfeer is van het feest. Ook kan dit boek gebruikt worden om open op een seizoens- of verteltafel te zetten.

Boekenkrant

Het boek zou ook een basis kunnen zijn om een thematafel mee uit te bouwen. Kinderen zullen gestimuleerd worden tot het praten over het feest, het zelf verzamelen van spulletjes die erbij passen of misschien zelf willen knutselen.

Annefleur en Susannah hebben een prachtig boek gemaakt, vol sfeer en detail. Een uniek boek!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles