Zaterdag, 14 december, 2019

Geschreven door: Oud, Pauline
Artikel door: Alem, Katelijne van

Winter met Fien en Milo

“Het is sneeuw! De bomen, het gras en het vogelhuisje worden wit”

De auteur en illustrator

[Recensie] Pauline Oud is geboren in 1963 in Hilversum, en werkt nu ruim 25 jaar als auteur en illustrator. Na haar afstuderen aan de kunstacademie in 1985 werkte ze enige tijd als kunstenaar en docente tekenen voordat ze zich volledig richtte op haar eerste liefde; Kinderboeken. Ze woont in Bilthoven met haar man en haar twee kinderen.

Verhaal

Het is winter!
Fien en Milo gaan naar buiten. Ze willen de vogeltjes eten geven in de tuin en spelen met de sneeuw. Maar
 waar zijn Milo’s warme muts en sjaal gebleven?

Hereditas Nexus

Winter

Wat een leuke dingen kun je allemaal doen wanneer het sneeuwt en winter is! In het boek staan veel ideeën, zoals een sneeuwpop maken, sleeën en lekkere pindaslingers voor de vogels maken. Ontzettend leuk om met je kind(eren) ook allemaal te gaan beleven.

Extra lesmateriaal

Bij de boeken van Pauline Oud is extra lesmateriaal verkrijgbaar, leuk om te gebruiken! Wanneer Fien en Milo jouw kindje aanspreken, is het leuk om de boeken in deze serie te verzamelen. Zo heb je onder andere Het huis van Fien en Milo en  Eendjes voeren met Fien en Milo.

Vormgeving

Een schattig, stevig boek. Gedrukt op dik karton, met afgeronde randen. Er gebeurt heel veel in het boek, soms worden er vragen gesteld die je kindje kan beantwoorden. Hiermee wordt het ook een informatief boek, zo leer je wat je aandoet als het koud is of wat je in je tuin kunt ophangen voor de dieren als het winter wordt en gaat sneeuwen. Het is een vrij lang verhaal. Voor echt jonge kinderen is het beter om in twee delen te lezen. Ik vind het echt een aanrader, de winterse sfeer spat van de pagina’s af!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles