Zaterdag, 8 februari, 2020

Geschreven door: Dijk van, Kiki
Recensie door: Brunekreef-Harbers, Inge

Winterberg

Raadsels en geheimen in een ondergesneeuwd dorp

[Recensie] De proloog begint meteen goed en vol spanning. In een skioord wordt een lichaam gevonden onder de sneeuw. Winterberg gaat over Roos die er samen met haar vriendinnen even tussenuit gaat voor een korte skivakantie. Ze gaan naar het hotel in Winterberg waar Roos vroeger met haar moeder kwam. Een sneeuwstorm dwingt hen echter om binnen te blijven. Hier ontmoeten ze de journalisten Frank en Tim, die een schansspringwedstrijd verslaan. Roos en Frank hebben meteen een goede klik.  Tot ze merkt dat haar vriendin een geheim voor haar heeft. Ze krijgt een vreemd briefje. Dan verdwijnt Roos.

Net als de vorige boeken van Kiki van Dijk, leest ook Winterberg erg vlot. Het is spannend en meeslepend. De hoofdstukken zijn kort en de geheimen vragen om onthuld te worden. Dit gebeurt vanuit twee perspectieven, die van Roos en van Frank. Hierdoor leer je ze goed kennen en bouw je een band met ze op. 

Vooral Frank heeft mijn sympathie. Hij gaat op onderzoek, maar krijgt niet veel steun van de bewoners.  Lange tijd blijft het een raadsel wat er met Roos gebeurd is. Kiki van Dijk zet je geregeld op het verkeerde been, ook naar het einde toe. Wanneer je denkt alles te hebben opgelost, heeft zij toch nog een geweldige ontknoping. 

Bazarow

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles