Zaterdag, 3 augustus, 2019

Geschreven door: Nederhorst, Guusje
Artikel door: Alem, Katelijne van

Woezel & Pip gaan op vakantie

Na een nacht varen zijn ze er: de geheime eindbestemming

De auteur

[Recensie] Guusje Nederhorst bedacht in 2002 Woezel & Pip. Ze baseerde haar kinderverhalen op haar liefde voor kinderen en dieren. Helaas overleed Guusje in 2004 na een kort ziekbed. Inmiddels zijn Woezel & Pip niet meer weg te denken uit de fantasie van jonge kinderen en hun ouders.

Dromenjager maakt de tekst, illustraties en vormgeving mogelijk. 

Verhaal

Geschiedenis Magazine

Woezel en Pip gaan op vakantie. Ga je mee? Pak je koffer dan maar snel in. De vakantieboot staat al klaar om te vertrekken! Het leukste boek voor onderweg, vol spannende avonturen en uitdagende tekenopdrachten. Dankzij de uitwisbare stift kun je keer op keer lezen en spelen.

Vier vakantie met Woezel en Pip!

Vakantie

Dit boek leent zich natuurlijk helemaal voor het thema vakantie. Het staat leuk in de klas, in de kinderopvang en bij je thuis bij de vakantiespullen. Vanuit het boek kan er van alles gedaan worden: koffers inpakken, spullen verzamelen die je mee wilt nemen. Naar welke vakantieadressen wordt er gegaan en wat wil je daar allemaal gaan beleven?
Ook na vakantieperiodes is het leuk dit boekje erbij te pakken, het is eigenlijk een ideaal boek om de hele vakantie mee mee te beleven. Het nodigt ook uit om aandenkens te maken en terug te kijken op je vakantie.

Spelletjes

Woezel en Pip vergeten op vakantie dat ze hun speelgoed hadden meegenomen. Zoveel leuks is er te zien en beleven. Welke spullen neem jij allemaal mee op vakantie? En hou je van spelletjes? Wat doe je allemaal graag? Of vind jij het wel fijn om met je speelgoed te spelen, boekjes die je meeneemt te lezen? Stiekem toch ook heel fijn om allemaal leuke avonturen te gaan beleven!

Vormgeving

Een geweldig leuk boek. Het verhaal is heel helder beschreven en de tekeningen zijn vrolijk en vriendelijk. De avonturen die beleefd worden zie je op de pagina’s terug. Het boek is gemaakt in de vorm van een koffertje, heel mooi gemaakt. Aan de zijkant zit een uitwisbare stift om mee in het boek aan de slag te gaan. Er staan namelijk allemaal leuke spelletjes en opdrachten in het boek: bijvoorbeeld tekenen wat je het liefste doet op vakantie en een vakantiepaspoort maken. Daarmee wordt een gezellig, interactief boek dat ook leuk is voor op de achterbank in de auto.

—
Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles