Zaterdag, 7 maart, 2020

Geschreven door: Taylor, Laini
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Zonderling

Dromen

[Recensie] De schrijfstijl van Laini Taylor is met niemand anders te vergelijken. Haar woorden bevatten gewoon pure magie en de beschrijvingen van de sfeer die zij weet te maken zijn ongeƫvenaard. Ik werd gewoon helemaal meegezogen in dit verhaal en Laini wist me gewoon te betoveren door haar bijzondere schrijfstijl. Ze schrijft vol detail, maar dat is totaal niet storend omdat alles zo wonderschoon is verwoord. Haar schrijfstijl is zo bijzonder, dat oudere lezers dit boek echt kunnen verslinden.

De personages in Zonderling zijn zeer intrigerend. Lazlo is een leergierige en nieuwsgierige jongeman met een open blik. Hij beoordeelt mensen niet, maar wil juist een compleet beeld van de situatie voordat hij een oordeel heeft. Ook volg je het verhaal van een ander bijzonder personage, namelijk Sarai. Zij leeft in een speciale gemeenschap van een select groepje die allemaal unieke gaven bezitten. Ik zal weinig zeggen hierover, maar ik kan je verzekeren dat dit magische wezens zijn die ontzettend interessant zijn. Het hele aspect van dromen was ook zo fantastisch om mee te maken en ik genoot van letterlijk elke bladzijde.

Het verhaal is heel mystiek en maakte me constant nieuwsgierig. Het boek bevat op vlagen wat spanning, maar het einde wist me helemaal te overrompelen. Zeker die laatste bladzijdes waren heel verrassend en lieten me haast achter met een leeg gevoel. Ik MOET gewoon het vervolg lezen! Dit boek is echt een pareltje in YA-fantasy en is een must-read!

Boekenkrant

Voor het eerst gepubliceerd op Nerdygeekyfanboy