Zaterdag, 31 augustus, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Brunekreef-Harbers, Inge

Zuidenwind

Zomerthriller blijkt slap niemendalletje

[Recensie] Iris wil dolgraag met haar vriendinnen op vakantie. Maar haar moeder wil dat ze met haar mee gaat op vakantie naar Bergen aan Zee, zoals ze elk jaar doen. Iris ontmoet hier Patrick en Iris is meteen gecharmeerd van hem. Wel is hij negen jaar ouder.

Verleden van moeder

Uit het niets krijgt ze van hem een baan aangeboden in zijn ITC -bedrijf. Kan ze dit vertrouwen? Dit voorval is niet het enige vreemde aan deze vakantie. Ook heeft ze het gevoel dat ze wordt gevolgd. Wat is er allemaal aan de hand? Heeft dit met het verleden van haar moeder te maken?

Afsluiten middelbare school

Zuidenwind is een dun zomers verhaal wat je in een paar uurtjes hebt uitgelezen. Het verhaal is vlot geschreven. Het eerste hoofdstuk speelt zich af in de zomer van 1988 in Benidorm. Nicole en Marjolein zijn met vrienden op vakantie om daar hun middelbare school af te sluiten, met veel zon en feesten. Maar hierin komt verandering als er op een avond iemand niet terugkomt. Het tweede hoofdstuk lees je in het heden.

Het verhaal zit goed in elkaar, maar is wel wat voorspelbaar. Je hebt al gauw door dat Patrick iets met het verleden te maken heeft, net als een vreemde vrouw die overal opduikt waar Iris komt. Wel had het nog een verrassende plottwist, waar het even spannend werd.

Yoga Magazine

Geen echte thriller

Verder was het boek niet echt spannend, het is geen echte thriller. Ā Ook bleven de personages wat oppervlakkig. Je leert ze niet echt kennen, wellicht ook omdat het boek te dun is. De auteur had hier meer mee kunnen doen, het best een dikker boek kunnen worden.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles