Broodbijbel

Broodbijbel

Alle broden die je maar kunt bedenken maak je zelf

[Recensie] Carrera Culinair heeft weer een nieuwe titel toegevoegd aan de Kookbijbel serie. Deze keer speelt brood de hoofdrol. Persoonlijk ben ik daar blij mee, want deeg en ik … wij matchen niet zo lekker. Ik wil dus graag leren hoe ik een lekker brood kan maken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Les Diners de Gala

Les Diners de Gala

Koken en kunst gaan heel goed samen

[Recensie] Vandaag bespreek ik een van de mooiste kookboeken die ik in mijn bezit heb. Of kookboek … ik heb er eerlijk gezegd nog nooit uit gekookt, maar ik blader er des te vaker in. Les Diners de Gala is geschreven en geïllustreerd door kunstenaar Salvador Dali (1904-1989).

Het boek is gebaseerd op de gerechten die Dali en zijn vrouw en muse Gala serveerden op de weelderige en extravagante dinerfeestjes die zij organiseerden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Hét Margriet kookboek

Hét Margriet kookboek

Het ultieme basiskookboek volledig geupdate

[Recensie] Het Margriet Kookboek is hét basis kookboek dat in veel huishoudens aanwezig zal zijn. Het heeft een frisse nieuwe look en een volledig update gekregen en is nu weer helemaal van deze tijd. Het boek bestaat namelijk al 75 jaar en blijft gewild omdat het keer op keer wordt herschreven en aangepast aan nieuwe tijden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heel Holland bakt – Leer bakken met Hans

Heel Holland bakt – Leer bakken met Hans

De leukste recepten uit het programma en vele extra’s

[Recensie] Het nieuwste Heel Holland Bakt winnaarsboek is er! Hans Spitsbaard is de vijfde winnaar van het immens populaire bakprogramma van omroep Max en zijn eerste boek ligt nu in de winkel.

Hans Spitsbaard meldde zich als één van de jongste deelnemers ooit aan bij de voorselectie van Heel Holland Bakt.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zes seizoenen

Zes seizoenen

Wat groente betreft geen vier maar zes seizoenen

[Recensie] Joshua McFadden is gepassioneerd kok en al vanaf zijn jeugd bezig met seizoensgroenten en de pure smaak van alles wat zo van het land komt. De ware magie voltrekt zich niet in de keuken maar op de boerderij, in de boomgaarden en in de mossige bodem van het bos,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Risotto! Risotto!

Risotto! Risotto!

Risotto kun je zelfs als toetje eten

[Recensie] Als je mij érgens wakker voor kunt maken, dan is het wel risotto. Deze liefde is ontstaan toen ik in Rome een verrukkelijke rode risotto als voorgerecht at waarvan ik de smaak nog steeds op kan roepen in mijn gedachten. Het mooie van risotto is dat je er eindeloos veel variaties op kunt verzinnen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Picknick

Picknick

Binnen opeten mag ook

[Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus  nieuwe ideeën voor een picknick zijn altijd welkom. In dit boekje heeft Suzy Ashford 30 picknick recepten verzameld die net even verder gaan dan koude pannenkoeken of belegde broodjes.

Het boekje bevat vijf hoofdstukken: hapjes,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Voeding het ultieme medicijn

Voeding het ultieme medicijn

Klachten verhelpen met goede voeding

[Recensie] Klaus Oberbeil is medisch journalist en schreef al verschillende boeken over gezondheid en voeding. In dit boek neemt hij je mee op reis door je lichaam en legt hij uit hoe je stofwisseling werkt en welke rol voedingstoffen hierbij spelen. Het uitgangspunt hierbij zijn klachten die je kunt hebben en hoe je die met de juiste voeding kunt bestrijden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Must Eat NYC

Must Eat NYC

Urenlang dwalen door New York begint bij dit boek

[Recensie] Luc Hoornaert, foodie in hart en nieren, is geen New Yorker maar weet er wel de beste plekjes om te eten te vinden. Hij schreef hierover de in 2014 verschenen culinaire gids Must Eat New York, die ook in een Nederlandse vertaling is verschenen. Deze nieuwe versie is geheel up to date gemaakt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Curry Guy

The Curry Guy

Thuis net zo lekker eten als in een restaurant

[Recensie] Dan Toombs is blogger en deelt onder de naam The Curry Guy zijn zelf ontwikkelde en klassieke Indiase gerechten. Bij webschrijven is het niet gebleven, want voor mij ligt het boek The Curry Guy, een felrode stevige jongen vol met Indiaas lekkers. Het boek is een verzameling van allerlei Indiase recepten en kennis die Toombs in de loop der jaren heeft opgedaan in zijn missie om thuis net zo lekker Indiaas te kunnen eten als in een goed Indiaas restaurant.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld