Taco’s

Taco’s

Ultiem Mexicaans streetfood

[Recensie] “Taco’s zijn het kloppende hart van de Mexicaanse keuken,” lees ik op de voorflap van het kleurige boek dat voor mij ligt. En dan niet die harde (snel brekende) schelpen die wij als taco’s eten, maar de originele Mexicaanse taco, die zacht is en gemaakt van maïs. In het noorden van Mexico en in de Verenigde Staten worden ook wel bloemtortilla’s gebruikt.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Kooktechnieken

Kooktechnieken

Een lijvig naslagwerk

[Recensie] Op de een of andere manier houd ik enorm van wat ik ‘uitlegboeken’ noem. Ik heb er dan ook veel en over heel veel verschillende onderwerpen. Nu ben ik op het gebied van koken inmiddels redelijk bedreven, maar toch haal ik nog wel eens zo’n how-to boek uit de kast. Ik blader regelmatig in De Grote Kleyn of in De Dikke van Dam.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bakbasics

Bakbasics

Praktisch en zonder veel opsmuk

[Recensie] Hou je van praktische bakboekjes met veel informatie en zonder veel opsmuk? Dan is deze Bakbasics een must have! Hou je van plaatjes van mooie taarten, gebakjes en knapperige broden met daarbij een uitgebreide uitleg, dan zou ik dit boekje laten liggen.

Bakbasics is een gemoderniseerde heruitgave.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Delicious. Het zoekboek!

Delicious. Het zoekboek!

Van ontbijt tot desserts

[Recensie] Het kookmaandblad Delicious. bestaat al best lang. Ik kook er graag uit, omdat de recepten gevarieerd zijn, bijna altijd goed kloppen en zelden tot teleurstellingen leiden. Bovendien is de fotografie een lust voor het oog. Om de zoveel tijd verschijnt er onder de naam van het magazine een verzameling recepten in boekvorm met een bepaald thema.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Een jaar koken in de Provence

Een jaar koken in de Provence

Van Zuid-Afrika naar de Provence

[Recensie] Schrijfster Marita van der Vyver is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woont al jaren in de Provence. Ze kookt graag en maakt dan het liefst eenvoudige gerechten die smaakvol zijn, die iedereen kan maken en die iedereen lekker vindt. Koken voor het hele gezin en dan samen de hele avond aan een lange tafel onder een geurige boom in de avondzon genieten van al dat lekkers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Firestarters of Food Art & Music

Firestarters of Food Art & Music

Interviews met inspirerende mensen

[Recensie] Monica Abdoel bracht in 2014 het succesvolle boek Reizende Sterren – Over karrende keukens & smaaknomaden uit. En nu dit pareltje. Firestarters of Food Art & Music gaat over creatieve geesten, vernieuwers en trendsetters, kortom: firestarters.

In dit boek komen kunst, eten en muziek samen en dat resulteert in een boek vol prachtige verhalen over bijzondere mensen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met zeewier en zilte groente

Koken met zeewier en zilte groente

Te verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen

[Recensie] Auteur Toine Wilke ontdekt zeegroente als hij in Indonesische wateren dobbert en van een kennis een blaadje zeewier toegestoken krijgt. Hij proeft en is verkocht. Hij ontdekt dat je in zee kunt verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, dat het ontzettend snel groeit en vraagt zich intussen af: “waarom eten we nog nauwelijks zeegroenten?”

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dutch Cooking Today

Dutch Cooking Today

Een leuk cadeau voor buitenlandse vrienden

[Recensie] De Hollandse keuken staat internationaal nou niet echt bekend om zijn verfijndheid. Smaakvol en voedzaam is het vaak wel. Ik vond het erg leuk dat in het afgelopen seizoen van Masterchef Australië één van de kandidaten (met Nederlandse roots) een ‘stamppot’ ging maken. Maar de Hollandse keuken heeft natuurlijk veel meer te bieden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Zilveren Lepel Vlees

De Zilveren Lepel Vlees

Italiaans koken uit een klassieker

[Recensie] De beroemde serie Italiaanse kookboeken van De Zilveren Lepel ken je vast. Het standaardwerk met de naam De Zilveren Lepel is wereldberoemd en is hét huwelijksgeschenk van moeder op dochter in Italië. De spin-off, De Zilveren Lepel Pasta, is een van mijn favoriete kookboeken. Dat boek gaat ieder jaar met ons mee op vakantie.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld