Cocktailkenner word je zo

Cocktailkenner word je zo

Ouderwetse klassiekers, nieuwe hippe ontdekkingen of alcoholvrij

[Recensie] In 1988 kwam de film Cocktail met in de hoofdrol Tom Cruise uit en ik denk dat ik die film (met vriendinnen) een keer of vijf gezien heb.  Vooral de scenes in de bar spraken me aan en cocktails hebben dan ook altijd die tropische uitstraling voor mij gehad.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Genieten van samen koken

Genieten van samen koken

Recepten van de kookclubavonden

[Recensie] “Met dit boek wil ik een brug slaan tussen de werelden van topkoks en kookliefhebbers,” aldus chef Francesco van Kookatelier Wassenaar Otto e Mezzo.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe ontzettend leuk en leerzaam het is om met een groep kookliefhebbers onder begeleiding van een echte chef op iets hoger niveau te koken dan je thuis gewend bent te doen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

33 Nick Bril

33 Nick Bril

Een boek voor liefhebbers

[Recensie] Een boek waarin niet de recepten de hoofdrol spelen, maar een bijzonder creatieve en gedreven chef. Nick Bril wilde geen klassiek kookboek, maar hij wilde voor zijn 33ste verjaardag een boek over zijn leven tot dan toe. Zijn leven behelst meer dan koken, maar als chef van The Jane in Antwerpen zijn eten en koken natuurlijk wel de hoofdmoot van zijn professionele leven.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het heerlijke noorden

Het heerlijke noorden

Culinair Noord-Nederland

[Recensie] Als echte noorderling (geboren in Friesland, lang gewoond in Groningen en nu al flink wat jaren inwoner van Drenthe) keek ik erg uit naar deze gids geschreven door Jacques Hermus. Iedere zaterdag lees ik ‘Buiten de Deur’, de restaurant recensies van Hermus in het Dagblad van het Noorden. Altijd eerlijk en kritisch, zonder erop uit te zijn een restaurant eigenaar of chefkok volledig onderuit te halen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mangiamo!

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto

[Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land zelf, ze is namelijk in 2001 voor de liefde geëmigreerd naar Italië. Ik struin graag rond op Antoinette’s blog, voor inspiratie en mooie plaatjes van lekker eten uit een heerlijk land.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Really Quite Good British Cookbook

The Really Quite Good British Cookbook

Een smeltkroes van eetculturen

[Recensie] Soms lees je over het uitkomen van een boek waar je je enorm op verheugt. The Really Quite Good British Cookbook was er zo een!

Er zijn maar weinig landen waar zoveel voedselculturen samenkomen en waar het aanbod zo divers is. William Sitwell stelde een boek samen waarin deze smeltkroes van eetculturen uitgebreid aan bod komt en wordt gevierd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het poké kookboek

Het poké kookboek

Poké bowls in alle soorten en maten

[Recensie] Poké bowls zijn al een tijdje hip, vooral bij mensen die graag gezond en puur eten. In Het Poké Kookboek vind je een hele verzameling aan inspiratie.

Poké komt uit de Hawaïaanse keuken en betekent ‘gesneden’ of in ‘stukjes’  en poké bowls horen – alsdus het boek – net zo bij de Hawaïaanse cultuur als bitterballen bij de onze.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Patisserie en ander fijn gebak

Patisserie en ander fijn gebak

Een gewichtig boek. Letterlijk en figuurlijk

[Recensie] Waar oh waar te beginnen? Hier misschien: mijn zoon van bijna veertien en bepaald geen slappeling, nam het pakket van de postbezorger in ontvangst en ging bijna door zijn hoeven. Dan weet u alvast iets over de omvang en het gewicht van dit imposante boekwerk. Denk aan het ouderwetse telefoonboek maar dan met een hardcover.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heel Holland Bakt Kerst

Heel Holland Bakt Kerst

Zoet en calorierijk. Dat mag ook een keer

[Recensie] Zeg je Kerst dan zeg je eten. De hele week zie je al prachtige, feestelijke kook- en bakboeken voor de feestdagen voorbij komen op Kookboekennieuws.nl. De meeste mensen hebben rond de Kerstdagen een paar dagen vrij en hebben dan lekker de tijd om de keuken in te duiken. Om te bakken bijvoorbeeld!

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

I love chocolade

I love chocolade

Informatie en recepten

[Recensie] Er zijn best veel kookboeken over chocolade en dan vooral over het gebruik van chocolade in de patisserie. In de meeste kookboeken vind je alleen niet zoveel achtergrond informatie over het product chocolade an sich. Dit boek van Dom Ramsey staat er vol mee!

Het boek is stevig van omvang maar heeft een handzaam formaat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld