Een jaar koken in de Provence

Een jaar koken in de Provence

Van Zuid-Afrika naar de Provence

[Recensie] Schrijfster Marita van der Vyver is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woont al jaren in de Provence. Ze kookt graag en maakt dan het liefst eenvoudige gerechten die smaakvol zijn, die iedereen kan maken en die iedereen lekker vindt. Koken voor het hele gezin en dan samen de hele avond aan een lange tafel onder een geurige boom in de avondzon genieten van al dat lekkers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Firestarters of Food Art & Music

Firestarters of Food Art & Music

Interviews met inspirerende mensen

[Recensie] Monica Abdoel bracht in 2014 het succesvolle boek Reizende Sterren – Over karrende keukens & smaaknomaden uit. En nu dit pareltje. Firestarters of Food Art & Music gaat over creatieve geesten, vernieuwers en trendsetters, kortom: firestarters.

In dit boek komen kunst, eten en muziek samen en dat resulteert in een boek vol prachtige verhalen over bijzondere mensen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met zeewier en zilte groente

Koken met zeewier en zilte groente

Te verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen

[Recensie] Auteur Toine Wilke ontdekt zeegroente als hij in Indonesische wateren dobbert en van een kennis een blaadje zeewier toegestoken krijgt. Hij proeft en is verkocht. Hij ontdekt dat je in zee kunt verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, dat het ontzettend snel groeit en vraagt zich intussen af: “waarom eten we nog nauwelijks zeegroenten?”

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dutch Cooking Today

Dutch Cooking Today

Een leuk cadeau voor buitenlandse vrienden

[Recensie] De Hollandse keuken staat internationaal nou niet echt bekend om zijn verfijndheid. Smaakvol en voedzaam is het vaak wel. Ik vond het erg leuk dat in het afgelopen seizoen van Masterchef Australië één van de kandidaten (met Nederlandse roots) een ‘stamppot’ ging maken. Maar de Hollandse keuken heeft natuurlijk veel meer te bieden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Zilveren Lepel Vlees

De Zilveren Lepel Vlees

Italiaans koken uit een klassieker

[Recensie] De beroemde serie Italiaanse kookboeken van De Zilveren Lepel ken je vast. Het standaardwerk met de naam De Zilveren Lepel is wereldberoemd en is hét huwelijksgeschenk van moeder op dochter in Italië. De spin-off, De Zilveren Lepel Pasta, is een van mijn favoriete kookboeken. Dat boek gaat ieder jaar met ons mee op vakantie.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vet lekker

Vet lekker

Nederlands streetfood

[Recensie] Danny Jansen is toch wel een van de allerleukste chefs van Nederland hoor! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik kijk graag naar zijn tv programma’s op 24Kitchen. Altijd positief, altijd vrolijk en bijzonder aardig. Een verademing naast een hoop gezuurpruim op televisie en internet.

Zijn nieuwste boek gaat over iets wat ons allemaal na aan het hart ligt: vette hap!

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Simplissime

Simplissime

Een echt studentenkookboek

[Recensie] Als er één periode in je leven is dat je leert koken en dat je sociale leven zich afspeelt rond eten en drinken, dan is het wel je studententijd. Je staat nog volop open voor nieuwe smaken en andere dingen proberen dan je moeder je voorzette. Er is niets gezelliger in deze periode dan samen eten met vrienden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Cocktailkenner word je zo

Cocktailkenner word je zo

Ouderwetse klassiekers, nieuwe hippe ontdekkingen of alcoholvrij

[Recensie] In 1988 kwam de film Cocktail met in de hoofdrol Tom Cruise uit en ik denk dat ik die film (met vriendinnen) een keer of vijf gezien heb.  Vooral de scenes in de bar spraken me aan en cocktails hebben dan ook altijd die tropische uitstraling voor mij gehad.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Genieten van samen koken

Genieten van samen koken

Recepten van de kookclubavonden

[Recensie] “Met dit boek wil ik een brug slaan tussen de werelden van topkoks en kookliefhebbers,” aldus chef Francesco van Kookatelier Wassenaar Otto e Mezzo.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe ontzettend leuk en leerzaam het is om met een groep kookliefhebbers onder begeleiding van een echte chef op iets hoger niveau te koken dan je thuis gewend bent te doen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld