De overtreding

De overtreding

Moord die reeds tientallen jaren gistte

[Recensie] De legal thriller is het domein van buitenlandse kanonnen als John Grisham en David Baldacci. Zij hebben nu gezelschap gekregen van Karsten Gilhuis, een schrijver van Nederlandse bodem. De overtreding is zijn schrijversdebuut, een misdaadroman zoals de cover belooft. Centraal staat een ogenschijnlijk zinloze moord in een snackbar. De moordenaar laat zich rustig arresteren.

Lees verder...

Deze Nu

Deze Nu

Opeens lijkt tijdreizen zo vreemd niet meer

[Recensie] Deze Nu verdient de originaliteitsprijs. Het verhaal gaat over de zinderende speurtocht naar tijdreizen. Voor je de kans krijgt om dit onzin te vinden, fluiten de kogels je om de oren. Bloedhonden en politiemannen zitten de hoofdpersonen op de hielen in de Franse Riviera, dwars door de nachtelijke bossen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Machtsstrijd

Machtsstrijd

Veelbelovende debutant verliest de balans uit het oog

Het is verfrissend als een nieuwe thrillerschrijver eens uit een heel ander vaatje tapt. Dat doet Wouter Helders overtuigend, maar in zijn enthousiasme verliest hij gaandeweg de focus.

[Recensie] Debutant Wouter Helders schotelde in 2016 de lezers een thriller voor waar je als lezer graag voor gaat zitten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Debet

Debet

Sterk drama verminkt door slappe intrige

Saskia Noort dreigt af te glijden van koningin van de polderthriller tot vrouwelijke Appie Baantjer. Debet, haar tiende roman, uit 2014 bewijst dat goed schrijven niet genoeg is voor een goed boek.

[Recensie] Als Saskia Noort, koningin van de Nederlandse thriller, ergens goed in is,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: