De keuken van Corsica

De keuken van Corsica

Kookboek over de cultuur en smaak van het eiland Corsica

[Recensie] Corsica is een eiland in de Middellandse zee. En niet zomaar een eiland. Tot 1991 was het een regio van Frankrijk maar vanaf mei van dat jaar kreeg Corsica een speciale status met meer macht dan de regio’s op het vaste land. Het ligt dichter bij Italië dan bij Frankrijk en Sardinië is maar 12 kilometer verderop.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het mayonaise boek

Het mayonaise boek

Over een hele bijzondere saus

[Recensie] Jan Stok werd in 1930 in Hilversum geboren en werkte in de jaren 50 in de keukens van grote cruiseschepen van de befaamde Holland-Amerika Lijn. Hij reisde op die manier de hele wereld over. Hij werkte als ‘chef garde-manger’ en was verantwoordelijk voor de koude keuken. Zijn Franse collega’s vertaalden zijn naam naar Jean Bâton en onder die naam verwierf hij bekendheid met zijn heerlijke sauzen.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

500 koolhydraatarme gerechten

500 koolhydraatarme gerechten

Minder suiker

[Signalering] 500 koolhydraatarme gerechten, heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag, bevat een uitgebreide verzameling ontbijten, snacks en hapjes, hoofd- en bijgerechten alsmede heerlijke desserts. Daarnaast bevat dit boek recepten om de klassieke koolhydraten te vervangen door groenten, zoals courgette spaghetti en bloemkoolrijst.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Opvallende smaken uit een joodse keuken

Opvallende smaken uit een joodse keuken

Met invloeden uit het Midden Oosten, Polen, Rusland en New York

[Recensie] De Engelse Emma Spitzer komt uit een Joodse familie die weliswaar niet religieus was maar die wel een sterke Joodse identiteit had waarin eten een belangrijke rol speelde. Na wat omzwervingen en veel reizen begon ze in 2002 haar eigen reisorganisatie. Toen ze trouwde kreeg ze een schoonmoeder die een echte keukenprinses is.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

SuriMAM cooking

SuriMAM cooking

Surinaamse keuken

[Recensie] De drie zussen Moreen, Aretha en Martha Waal zijn geboren en getogen in Amsterdam. De liefde voor de Surinaamse keuken is hen met de paplepel ingegoten door hun moeder, tante’s en oma’s.  De drie zussen besloten om alle authentieke recepten die ze van kind af aan hadden zien maken en later ook zelf op tafel toverden vast te leggen in een boek.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eet als een atleet

Eet als een atleet

[Recensie] Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden.
Eet als een atleet is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Welke sport je beoefent,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bij mij aan tafel

Bij mij aan tafel

Nieuwe recepten van Nigella Lawson

[Recensie] Als je een boek uitsluitend zou beoordelen op de buitenkant dan is Bij mij aan tafel, Het geluk van thuiskoken van Nigella Lawson een prachtig boek. De rode stoffen band met de gouden letters en de sfeervolle zwart-witfoto met de rode letters zijn erg stijlvol. En natuurlijk doet een foto van Nigella zelf het ook altijd goed.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Los Angeles

Recepten uit Los Angeles

Typisch Amerikaans

[Recensie] Wie ooit in Los Angeles is geweest zal in dit boek veel herkennen. Met name wat Victor Garnier Astorino in zijn voorwoord zegt over de stad. Los Angeles is een stad met onbegrensde mogelijkheden en veel culturen. Alles kan er en niets is er gek. De mensen zijn echt heel erg aardig en zullen zelden of nooit oordelen als iemand net even anders is dan anders.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sweet

Sweet

Voor de zoetekauw

[Recensie] Het boek Sweet van Yotam Ottolenghi was al een succes voor het daadwerkelijk verkrijgbaar was. Dat is niet zo vreemd want Ottolenghi is inmiddels een begrip in de culinaire wereld. De beroemde chef en kookboekenschrijver is ooit begonnen als patissier en het was een kwestie van tijd dat er een ‘suikerboek’ zou verschijnen.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dagelijkse kost 2

Dagelijkse kost 2

Koken met gezond verstand

[Recensie] Een nieuw boek van Jeroen Meus. Dagelijkse kost 2 met als ondertitel Koken met gezond verstand. Naar een boek van Jeroen Meus wordt altijd met verlangen uitgekeken. Zijn no-nonsens manier van koken spreekt velen aan en zijn televisieprogramma trekt heel veel kijkers. Jeroen is, ondanks het enorme succes van zowel zijn boeken,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld