De mooiste kindergedichten

De mooiste kindergedichten

‘Dit is de heks van Sier-kon-fleks, ze woont in Kopenhagen’

De auteur

Annie M.G. Schmidt heeft vele gedichten, verzen, liedjes, toneelstukken en boeken geschreven. Ze werd bekend door onder andere Jip en Janneke, Dikkertje Dap en Pluk van de Petteflet. Eigenlijk is ze de bekendste en meest gevierde schrijfster van Nederland, ze won meerdere prijzen.

Lees verder…

Kersenhemel

Kersenhemel

Als tweelingstammen van dezelfde boom

De auteur

Jef Aerts schrijft kinder- en jeugdboeken, maar ook gedichten, toneel en romans. Zijn kinderboeken werden bekroond met twee zilveren Griffels en de Boekenleeuw. In juni 2012 verscheen zijn eerste kinderroman: het kleine paradijs. Zijn verhalen zijn vaak wat poëtisch en spannend. De illustraties in Kersenhemel zijn van Sanne te Loo.

Lees verder…

Dit is voor jou

Dit is voor jou

“‘Wat een bende, he?’ zei Anselmo vrolijk”

De auteur

Sanne te Loo, geboren in het jaar 1972, is schrijfster van prentenboeken en illustratrice. Ze ontving voor haar illustraties de Glazen Globe en de Jenny Smelikprijs in 2016. Al meer dan 10 jaar schrijft en tekent ze kinderboeken, en ze tekent ook voor diverse tijdschriften en vakbladen.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Je kunt het

Je kunt het

En nog een keer!

De auteur

Illustrator en prentenboekenmaker Ole Könnecke is in Duitsland een van de meest belangrijke illustratoren van deze tijd. Hij wordt vooral geroemd om zijn opvallende stijl, waarin tekst en beeld een spel met elkaar lijken te spelen. Hij is de maker van prachtige prentenboeken als Anton kan toveren,

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling: