Mijn Poolse huis

Mijn Poolse huis

Over de oorlog praten we niet

[Recensie] Wie Auschwitz zegt, of in het Pools Oswiecim, denkt aan het vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog en niet aan een plaats waar je vakantie gaat vieren. En ook denk je niet aan het feit dat het een plaats is waar mensen wonen en een zo normaal mogelijk leven leiden. Voor de journaliste,

Lees verder...

Taal voor de leuk

Taal voor de leuk

Taal leeft en gaat nooit vervelen

[Recensie] Het derde boek over taal van Paulien Cornelisse, Taal voor de leuk, verschijnt tien jaar na haar eerste boek over taal. Cornelisse blijft zich verbazen over wat ze hoort en leest, en pluist zinnen en woorden helemaal uit in een poging taal te begrijpen. Wat voor veel mensen heel gewoon is,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Toscane

Toscane

De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s

[Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog altijd runnen zij hun restaurants en kookschool in Engeland. Ze weten heel veel van de Italiaanse keuken en met name Giancarlo kent de Toscaanse keuken als geen ander.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het elfde uur

Het elfde uur

De laatste dag was de ergste

[Recensie] WO I, de Eerste Wereldoorlog, is een oorlog die begon op 28 juli 1914 en eindigde op 11 november 1918 en die bekend staat als een van de grootste oorlogen in de geschiedenis. Vrijwel alle grootmachten uit die tijd waren bij deze oorlog betrokken. In totaal waren 70 miljoen militairen, waaronder 60 miljoen Europeanen,

Lees verder...

Brindisa, het pure eten van Spanje

Brindisa, het pure eten van Spanje

Hét standaardwerk over de Spaanse keuken

[Recensie] Brindisa komt van het Spaanse woord ‘brindis’ en betekent: het uitbrengen van een toast. Op het moment dat de glazen geheven worden noemen ze dat in Spanje ‘brindis’. Brindisa is de naam van het in 1988 opgerichte bedrijf van Monika Linton. Een groot importbedrijf voor Spaanse culinaire producten in de breedste zin van het woord.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Adrift

Adrift

Het zal je maar overkomen

[Recensie] Het is een waargebeurd verhaal maar je zou het net zo goed een thriller kunnen noemen. Want dat is het zeker. Het is een boek dat succesvol verfilmd is onder de titel Adrift. Tami Oldham en haar verloofde Richard Sharp brengen een grote zeilboot van Tahiti naar Californië. Het moet een reis worden waar ze volop van gaan genieten.

Lees verder...

Kleine taartjes

Kleine taartjes

Je kunt ze kopen maar ook zelf bakken

Petit gâteau is de échte Franse in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs waar Meike na haar banketbakkersopleiding een patisserie opende. Na zes succesvolle jaren verhuisden Meike en Patrice, met hun vijf kinderen, naar Amsterdam om daar hetzelfde te doen.

[Recensie] Deze woorden komen van de website van Petit gâteau.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mijn kinderjaren in de Provence

Mijn kinderjaren in de Provence

Een tijd om naar terug te verlangen

[Recensie] We kennen Marcel Pagnol voornamelijk als schrijver van het boek Manon des sources. Een boek dat succesvol verfilmd werd. De hier gerecenseerde roman Mijn kinderjaren in de Provence is autobiografisch en bestaat uit de eerder gepubliceerde delen De gloriedagen van mijn vader en Het kasteel voor mijn moeder.

Lees verder...

Eindelijk gewoon Hayat

Eindelijk gewoon Hayat

Humor om over na te denken

[Recensie] Hayat is columniste bij de Volkskrant en schrijft over haar leven als kind van Marokkaanse immigranten in Nederland. Nederland is het land dat zij als haar thuisland ziet. Hayat wordt vaak geconfronteerd met het feit dat mensen haar als Marokkaanse zien met alle vooroordelen die dat met zich meebrengt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Het nieuwe forest feast kookboek

Het nieuwe forest feast kookboek

Een boek waar je in blijft bladeren en lezen

[Recensie] Erin Gleeson is een kunstenares en fotografe die in 2011 het drukke New York verruilde voor een huis in het bos in Californië omdat haar man werd benoemd tot rabbijn in Silicon Valley. Ze startte met haar blog The Forest Feast en nog geen drie jaar later kwam het eerste kookboek onder dezelfde naam uit.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld