Weg met de koolhydraten!

Weg met de koolhydraten!

Zonder brood, aardappels, pasta en rijst

[Recensie] De schrijfster Tori Haschka van het boek Weg met de koolhydraten! is bij ons (nog) niet zo bekend maar in Australië is haar culinaire reisblog Eatori zeer populair. Daarnaast is ze culinair journaliste en kookboekenschrijfster en publiceert ze in grote kranten en tijdschriften.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vegan Delight

Vegan Delight

Beweringen zonder onderzoek

[Recensie] Vegan Delight is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf “ervaringsdeskundige” noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding of studie maar uitsluitend door zelf dingen uit te proberen. Zij voelt zich beter dan ooit als ze zich aan haar zelfbedachte ‘dieet’ houdt en is van mening dat meer mensen daarvan kunnen profiteren.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vision in White

Vision in White

Er komt veel kijken bij een leuke bruiloft

[Recensie] Met terughoudendheid begon ik aan dit boek want Nora Roberts heeft zich de laatste jaren op het pad van het paranormale begeven en daar moet je van houden. En wat vond ik van dit Vision in White? Eén groot feest!! Wat ik noem een echte ouderwetse Nora Roberts in de sfeer van de Dream trilogy en de Born in Ireland trilogy.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Beyond Heaving Bosoms

Beyond Heaving Bosoms

Smart Bitches love Trashy Novels!

[Recensie] De Smart Bitches hebben een boek geschreven met de titel Beyond Heaving Bosoms en de romanwereld ging helemaal op zijn kop. Er zijn zoveel exemplaren vooraf online besteld dat er al voor de publicatie een volgende druk was.

Zoals de trouwe lezers van de weblog van Smart Bitches wel weten zijn ze zeer scherp van pen en valt er heel wat te lachen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Artigiana

Pasta Artigiana

Je zult maar gek zijn op pasta!

[Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta, olijven en olijfolie. Hij schreef het kookboek Pasta Artigiana. De betekenis van ‘artigiana’ is ‘ambachtsman’ en dat is Nino Zoccali zeker. Ieder hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis of achtergrondinformatie.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Franse kookkunst

Franse kookkunst

Koken en kunst in de Ardèche

[Recensie] De Nederlandse kok Nort van Hoof zwaaide ooit de scepter in de table d’hôte van Le Mas Blanc in de Zuid-Franse Gard. Op de grens van de Cevennes en de Provence struint hij alle markten en leveranciers af naar de mooiste producten om er vervolgens  ’s avonds zijn gasten mee te verwennen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Glitter Baby

Glitter Baby

Een boek om te lezen en te herlezen

[Recensie] Glitter Baby van Susan Elizabeth Phillips (SEP voor fans en intimi) was haar eerste boek en al jaren niet meer verkrijgbaar. Toen er hele dure exemplaren opdoken op Ebay besloot SEP om het boek eens goed door de molen te halen en opnieuw uit te geven. Aangezien ze het heel lang geleden geschreven heeft waren mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met Klaske

Koken met Klaske

Uit eigen moestuin of vers van de boer

[Recensie] De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit wordt nog benadrukt door de rood bont geruite rug en het rode leeslint.
Voor wie het tijdschrift Landleven kent is Klaske Bakker geen onbekende. Zij werkt er al jaren als culinair redacteur.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sensationele Salades

Sensationele Salades

Een sensationeel boek

[Recensie] Peter Gordon is een bekende in de culinaire wereld maar of zijn naam een belletje doet rinkelen bij de doorsnee kookboekliefhebber is nog maar de vraag. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat zijn vorige kookboeken alweer een behoorlijk aantal jaren geleden verschenen. Peter Gordon is geboren in Nieuw Zeeland en is later verhuisd naar Australië.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Color of Heaven

The Color of Heaven

Zakdoek erbij!

[Recensie] Tot mijn grote vreugde kun je bij aanbieders van boeken een gratis ebook of kindle-boek downloaden. De meeste stop ik in een map omdat ik straks, na mijn dood, gewoon doorga met lezen. Vast en zeker.
Soms zit er tussen de gratis boeken een exemplaar dat erg aanspreekt en dan begin ik er direct aan.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld