Noosh-e-jaan

Noosh-e-jaan

Op de fiets door 30 landen in 2,5 jaar tijd

[Recensie] Noosh-e-Jaan is Perzisch voor ‘moge het je ziel voeden’. Een mooiere wens dan ons ‘eet smakelijk’. Tieme Hermans wilde ook weten wat mensen in Iran, het voormalige Perzië, eten en wat hun dromen zijn. Kortom, Tieme Hermans wilde reizen. Heel langzaam over de hele wereld reizen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Food is Fictie

Food is Fictie

De geschiedenis van de vormgeving in de voedingsindustrie

[Recensie] Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht besteed aan de samenstelling van voedingsmiddelen. De hoeveelheid suiker, zout en voedingsadditieven mogen zich verheugen in een grote belangstelling van zowel de consument, culinair journalisten en foodbloggers.
Ook lezen we vaak commentaar als het gaat om de teksten of aanwijzingen op een verpakking.

Lees verder...

Succesvol minderen of stoppen met alcohol

Succesvol minderen of stoppen met alcohol

Ga bewuster om met alcohol

[Recensie] Michael Niclaus is alcoholconsulent. Hij steunt mensen bij het stoppen met het drinken van alcohol en geeft lezingen op scholen en bedrijven. Zijn boodschap is: ga bewuster om met alcohol en het leven. De titel van het boek, Succesvol minderen of stoppen met alcohol, doet vermoeden dat hij ook mensen leert om minder te drinken in plaats van helemaal te stoppen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Superveg

Superveg

25 gezonde groente op heerlijke wijze in het zonnetje gezet

[Recensie] Zouden ze nog bestaan? Mensen die groenten in water koken, afgieten en zo op het bord leggen? Ik denk het wel maar veel zullen het er niet meer zijn. Er zijn zoveel mooie groenteboeken vandaag de dag en groente staat zo volop in de belangstelling dat er inspiratie genoeg is om veel meer te doen dan alleen maar koken en afgieten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wijvenwereld

Wijvenwereld

De wijven in de middeleeuwen hadden het zo slecht nog niet

[Recensie] Het woord ‘wijf’ heeft in deze tijd een negatieve klank. Tegenwoordig vinden we dat een lelijk woord. Een scheldwoord. Maar in de middeleeuwen was dat heel anders. Toen bedoelde men met ‘wijf’ een echtgenote of simpelweg ‘vrouw’. Wijvenwereld van Jelle Haemers, Andrea Bardyn en Chanelle Delameilieure gaat over vrouwen in de middeleeuwen.

Lees verder...

Geluk is ook niet alles

Geluk is ook niet alles

Een beter leven door gedragsverandering

[Recensie] Willem van der Does is klinisch psycholoog en heeft inmiddels een behoorlijk aantal boeken geschreven over psychologische en psychiatrische onderwerpen. De laatste in de rij is Geluk is ook niet alles. Tips en adviezen voor een beter leven. Het boek begint met een aantal beschouwingen over het begrip ‘geluk’.

Lees verder...

Pasta Il Primo Piatto

Pasta Il Primo Piatto

Pasta is een serieuze zaak

[Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op het gebied van pasta. Na de inleiding volgen een heleboel basisrecepten en leren we zelf pasta maken. Niet alleen de pasta’s zoals je die in de winkel koopt maar ook glutenvrije ravioli en gnocchi.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Lisboeta

Lisboeta

Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken

[Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van een oude nogal slaperige stad tot een toeristische topbestemming waar alles bruist en leeft. Nuno Mendes is geboren en getogen in Lissabon en alhoewel hij op zijn negentiende vertrok en inmiddels eigenaar is van verschillende restaurants in Londen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Met slaande deuren

Met slaande deuren

Je hoeft niet altijd je gelijk te halen

[Recensie] Als er iemand is die alles weet over ruzie maken dan is het Serge Ornelis. Hij is al 25 jaar trainer in communicatie, conflicthantering en leiderschap en was ooit hoofd van de interne bemiddelingsdienst van het ministerie van Defensie. Ruzie is niet leuk. Er zijn maar heel weinig mensen die het fijn vinden om ruzie te maken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Estée kookt

Estée kookt

Stoer, Puur & Passievol

[Recensie] We kennen Estée Strooker als tv-kok en vooral als chef-kok in haar eigen restaurant ’t Amusement. Het boek Estée kookt gaat over De nieuwe Nederlandse keuken. Een keuken die Estée na aan het hart ligt. Ze is van mening dat we best trots mogen zijn op onze eigen tradities en culinaire cultuur al mag die wel een beetje opgefrist worden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld