Dit doet even pijn

Dit doet even pijn

Tranen van het lachen en het huilen

[Recensie] Dit doet even pijn is het dagboek van de jonge arts Adam Kay, die in opleiding is tot specialist in een ziekenhuis in Engeland. Na een voorwoord door Victor Mids, de bekende illusionist en arts, volgt een korte inleiding van de auteur en lezen we in de eerste zin al dat hij inmiddels gestopt is met de opleiding.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Smokey Goodness 3

Smokey Goodness 3

BBQ-en in Zuid-Afrika

[Recensie] Smokey Goodness 3. Alweer een Smokey Goodness? Is er dan nog wel iets nieuws te bedenken na de eerste twee dikke delen? Nou en of! Niet voor niets waren Smokey Goodness deel 1 en deel 2 winnaars van de Kookboek van het jaar award in 2016 en 2017.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Vooraf koken

[Recensie] Onder de naam Chickslovefood timmeren Elise Gruppen en Nina de Bruijn al sinds 2011 aan de culinaire weg. Inmiddels behoort hun blog tot de populairste foodblogs in Nederland. Het meal-planning-kookboek is hun derde boek en net als in hun eerste twee boeken gaat het over het op tafel zetten van een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met weinig ingrediënten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Tien jaar lichter

Tien jaar lichter

Het is niet de makkelijkste weg

[Recensie] Huib Stam kwam in tien jaar tijd heel veel kilo’s aan en kreeg daar gezondheidsklachten van. Het lukte hem niet om de kilo’s via een dieet weer kwijt te raken en hij besloot het traject van een maagverkleining in te gaan. Na die operatie verloor hij veertig kilo en voelde zich tien jaar jonger,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Loyaliteit

Loyaliteit

Integer tot op het bot

[Recensie] Wie denkt dat Loyaliteit van James Comey een anti-Trump boek is, zal bedrogen uitkomen. Toegegeven, aan het einde van het boek gaan een paar hoofdstukken over de campagne in 2016, de mails van Hillary Clinton en het presidentschap van Trump. Maar dan ben je al een eind over de helft van het boek.

Lees verder...

Downtime

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’

[Recensie] We gaan het niet hebben over René Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over Nadine Levy Redzepi. De echtgenote van René en moeder van drie dochters en behalve dat ook nog medewerkster in het sterrenrestaurant van haar man. Overigens hebben ze meerdere restaurants dus je kunt wel zeggen dat deze mensen een druk bestaan leiden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Een handleiding met slechts weinig recepten

[Recensie] Het barbecue seizoen is weer geopend en dus verschijnen er deze dagen verschillende boeken over dit onderwerp. Vandaag bespreek ik Wat je als BBQ liefhebber moet weten van Steven Raichlen.

Steven Raichlen is dé BBQ goeroe uit Amerika. Hij heeft barbecuen weer hip gemaakt en laat in talloze boeken zien dat je zoveel meer kunt met een barbecue dan een hamburgertje grillen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Thailand. De Authentieke keuken

Thailand. De Authentieke keuken

Meer dan alleen een kookboek

[Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreft Thailand, De authentieke keuken kan ik volmondig ja zeggen. En wel om een aantal redenen.

Allereerst is het een boek van Lonely Planet Food en dat wil zeggen dat het veel meer is dan alleen maar een kookboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dit is niet het leven dat ik heb besteld

Dit is niet het leven dat ik heb besteld

Regel het zelf!

[Recensie] Psycholoog Jeffrey Wijnberg krijgt steeds vaker mensen op zijn spreekuur die denken dat ze een probleem hebben terwijl dat eigenlijk niet zo is. Sommige teleurstellingen en verliezen horen nu eenmaal bij het leven en vaak heeft het ‘probleem’ alleen tijd nodig en lost het zich vanzelf op. Maar we zijn niet meer gewend om ergens de tijd voor te nemen.

Lees verder...