Bart’s fish tales

Bart’s fish tales

Het plezier, de mensen en de visbeleving spatten van het papier af

[Recensie] Bart van Olphen heeft een passie voor alles wat te maken heeft met vis maar vooral duurzame vis. In Bart’s Fish Tales reist Bart van Olphen de wereld over naar duurzame visserijen met vissers die op een dier- en oceaanvriendelijke manier vissen. Na zijn zeer succesvolle eerdere kookboeken neemt hij je in zijn nieuwste kookboek mee naar alle uithoeken van de wereld om ons niet allen te laten genieten van zijn duurzaam gevangen vis maar ook van zijn overheerlijke visgerechten.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Het insectenkookboek

Het insectenkookboek

Het insectenkookboek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten

Nootachtig, hartig en verrukkelijk! Gefrituurde sprinkhanen, geroosterde meelwormen op een bedje van wilde kruiden, tagliatelle met krekelpesto, Bourgondische slakken, bonbons van buffalowormen….je moet er wellicht even aan wennen, maar insecten smaken verrassend lekker.

Het insectenkookboek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten. Het bevat 38 recepten voor salades en soepen,

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Mr Wilkinson’s

Mr Wilkinson’s

Een salade is zoveel meer is dan een som der delen

Voor Matt Wilkinsons is een salade juist het culinaire hoogtepunt, een gerecht dat net zo divers van samenstelling als van smaak is. De naar Australië verkaste Brit Matt Wilkinson schreef eerder al een kookboek met groenten in de hoofdrol (‘Mr Wilkinson’s favoriete groenten: lekker en gezond koken in alle seizoenen*),

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Superfoods

Superfoods

Een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is

Alles wat je moet weten over superfoods staat in dit mooi vormgegeven kookboek. We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent ‘gezond’ en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen?

Superfoods – Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Het nieuwe proefboek

Het nieuwe proefboek

Een frisse kijk op de voedselwereld van vandaag

Het nieuwe proefboek gaat over de smaak van wat wij eten en drinken. Een musthave voor iedereen die eten serieus neemt!

[Recensie] Er zijn niet veel mensen die niet houden van een heerlijk gerecht en een bijpassend drankje. Maar als je écht lekker wilt eten en drinken,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Cakeology

Cakeology

Makkelijke recepten voor beginners

Cakeology bevat makkelijke recepten voor beginners, zoals eenvoudig versierde koekjes, mini-cakejes met ganache en een piñatataart. Maar ook moeilijkere taarten komen aan bod die een grotere uitdaging vormen, zoals stapeltaarten en taarten met prachtige decoraties, zoals een bloemenvaastaart. Sears laat alle facetten van taartdecoratie zien, van het maken van fondantbloemen tot het schilderen op suikerglazuur.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Vis

Vis

Je bewust maken van wat je eet en dan vooral als het gaat om vis!

[Recensie] Vis bereiden lastig? Niet als je het kookboek VIS bij de hand hebt. Phillipe Emanuelli heeft een missie met dit heerlijke kookboek. Je bewust maken van wat je eet en dan vooral als het gaat om vis. Met een mooie oneliner van Ernest Hemingway uit De oude man en de zee uit 1952 zegt hij eigenlijk alles over het respectvol omgaan met vis: “Je hebt die vis niet alleen gedood om in leven te blijven en als eten te verkopen,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Pasta, risotto & gnocchi

Pasta, risotto & gnocchi

Een heerlijk Italiaans kookboek om samen met de kinderen in de keuken te staan

[Signalering] Pasta, risotto & gnocchi is het tweede deel in de serie Bij Janneke thuis. In deze serie deelt Janneke Philippi de recepten van de gerechten die bij haar thuis op tafel komen.

Dit kookboek bevat meer dan 60 recepten.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

De smaak van België

De smaak van België

Een feestje maken van elke maaltijd

Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

BBQ Bijbel

BBQ Bijbel

Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs

[Recensie] Het tiende kookboek van Julius alweer! Inmiddels bekender als TV-kok heeft Julius een naslagwerk gemaakt voor de fervente barbecueliefhebber. Dit boek staat boordevol handige tips en uitleg in duidelijke en helder stappen. Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs!

Tegenwoordig is de barbecue niet meer seizoen gebonden en gebruiken we hem het hele jaar door.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling: