Basics to Brilliance Kids

Basics to Brilliance Kids

Jong geleerd is oud gedaan

[Recensie] Na het verschijnen van Basics to Brilliance in 2016 was het tijd voor een Basics to Brilliance Kids. Want jong geleerd is oud gedaan, niet waar? Donna Hay is inmiddels wereldberoemd. Deze Australische culi heeft maar liefst 26 boeken op haar naam staan, schrijft columns, ontwerpt keuken- en kookspullen en heeft zelfs een eigen voedingslijn (niet te koop in Nederland).

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Conserveergids

Conserveergids

Voor zelfsvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers

[Recensie] De Conserveergids van Eigen Krachtvoer verdient nadere uitleg. Eigen Krachtvoer is een organisatie die mensen van de Voedselbank helpt om wild te plukken en overschotten in te maken. Zo is er een workshop voedsel conserveren naast de wekelijkse wildplukwandelingen. De groep plukt wilde paddestoelen, bessen en noten. Ze rapen wilde oesters en vangen vissen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eet. Leef. Reis.

Eet. Leef. Reis.

Snelle gezonde gerechten van over de hele wereld

[Recensie] Er is een zeker risico als je erg enthousiast bent over een eerste kookboek. Laaiend enthousiast was ik over Vers! van Donal Skehan. Want nu is zijn tweede boek uit Eet. Leef. Reis. Hij stelt gelukkig wederom niet teleur met kleurrijke foto’s en snelle, verse gerechten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Kookboek van de Gouden Eeuw

Kookboek van de Gouden Eeuw

Authentiek is het zeker. Maar is het ook lekker?

[Recensie] Nou dat zal een dikke pil zijn dacht ik; het Kookboek van de Gouden Eeuw. Maar dat bleek niet het geval. In mijn brievenbus landde een alleraardigst boekje op A5 formaat van een mij onbekende uitgever (Het Zwarte Schaap). De auteur ken ik wel, wij kwamen elkaar ooit tegen bij een workshop culinaire historie georganiseerd door de Bijzondere Collecties van de UvA.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Minibijbel Thaise keuken

Minibijbel Thaise keuken

De geuren en kleuren van de Thaise keuken

[Recensie] Oh, die verschillende geuren van eetstalletjes, wierook en open water. Ook al is het meer dan 25 jaar geleden ik herinner het me als de dag van gister hoe Bangkok rook. Dat gevoel komt een beetje terug als ik Minibijbel Thaise keuken opensla.

Het eerste deel leest als een reisgids met de geschiedenis van Thailand,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Nooit meer honger

Nooit meer honger

Een wens van veel lijners

[Recensie] Nooit meer honger is een wens van veel lijners. Dat kan door gebruik te maken van eiwitrijke producten en ingrediënten die veel vezels bevatten want dat geeft lang een verzadigd gevoel. En dat is precies waar het Nooit meer honger Weight Watchers boek op is gebaseerd. Je vindt hierin veel recepten met peulvruchten en roggebrood maar vreemd genoeg geen zilvervliesrijst of volkoren pasta.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Weight Watchers bakboek

Het Weight Watchers bakboek

Lekker bakken en toch afvallen

[Recensie] Hoe komt het toch dat al die zomerkleding krimpt als je het na twee seizoenen weer uit de kast haalt. Of zou het toch aan dat lijf liggen in plaats van aan de kleding? Afijn, om een lang verhaal kort te maken; het is tijd om zomerproof te worden. Naast meer bewegen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met kleur!

Koken met kleur!

Een kleurrijk en fantasievol kookboek

[Recensie] Dat groenten en fruit hun kleuren niet voor niets dragen, wist je misschien al. En het advies om gevarieerd te eten kennen we ook. Maar dat je een kookboek ook op kleur kunt indelen dat was nieuw voor mij. Eigenlijk raar dat dat niet eerder gedaan is. Voor Joke Boon horen kleur en lekker eten bij elkaar,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Een culinaire ontdekkingsreis

[Recensie] Verlangen jullie ook zo naar de zomer? Kom we gaan heerlijk op reis naar de zon, de warmte en lekker eten natuurlijk. Nee, je hoeft je koffers niet te pakken en evenmin uren in het vliegtuig te zitten. Je kunt gewoon op de bank blijven liggen onder je dekentje.
Miljuschka neemt ons mee naar Vietnam op ontdekkingsreis.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

In de keuken is het vrede

[Recensie] Istanbul, een stad op het kruispunt tussen Oost en West met de Bosporus als scheidslijn. Een stad waar Arabische, Joodse en Griekse keukens gebroederlijk naast elkaar bestaan en elkaar hebben beïnvloed. Het oude Constantinopel is een stad met een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de huidige, even rijke eetcultuur.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld