De Happy Pear – Recepten voor geluk

De Happy Pear – Recepten voor geluk

Smakelijk en simpel vegan

[Recensie] De Happy Pear, oftewel de Ierse tweelingbroers David & Stephen Flynn, hebben recent hun derde boek uitgebracht De Happy Pear Recepten voor geluk – smakelijk en simpel vegan food. Inmiddels is het tot een heel imperium uitgegroeid; 3 kookboeken, 3 winkels, een koffiebranderij, een boerderij en een eigen productenlijn. Maar hun missie blijft dezelfde: gezond plantaardig eten zo laagdrempelig,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Jamie kookt Italië

Jamie kookt Italië

Uit het hart van de Italiaanse keuken

[Recensie] Jamie Oliver behoeft geen introductie meer. Een heel imperium heeft hij inmiddels opgebouwd met TV-series, YouTube kanaal, restaurants, etenswaren, kookspullen en 20 kookboeken. Dertien jaar na Jamie’s Italië is hij terug in zijn geliefde land met als resultaat kookboek nummer 21: Jamie kookt Italië.

Zijn vorige boek was een zeer uitgebreide trattoria menukaart en vooral een portret van de speciale mensen die hij ontmoette op zijn reis door de culinair diverse streken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Puur & lichter

Puur & lichter

Blijf wel zelf nadenken over wat je eet

[Recensie] En zijn er ongemerkt tijdens de vakantie wat kilootjes bijgekomen? Of wil je nu echt gezonder gaan eten? Wat de reden ook is Pascale Naessens en William Cortvriendt beloven dat je door goed te eten slanker kunt worden in hun boek Puur & Lichter.

Puur &

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het ultieme sportkookboek voor duur-, kracht-, teamsport

Het ultieme sportkookboek voor duur-, kracht-, teamsport

Een gedegen boek met goede uitleg

[Recensie] Kookboeken van sporters zijn er genoeg (sprintsters, hockeysters) maar echte sportkookboeken zijn dunner gezaaid. In oktober vorig jaar kwam van Nederlandse bodem Eet als een atleet uit via I’m A Foodie, geschreven door diëtisten. Een jaar daarvoor zag een tweede deel van Het Hardloperskookboek het licht.
En nu is daar Het ultieme sportkookboek van de Belgische diëtiste Stephanie Scheirlynck.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Veggie burgers

Veggie burgers

Veggie burgers maak je zelf

[Recensie] Het is al weken weer om te BBQen dus Veggie Burgers komt goed van pas. De tijd dat je het als vegetariër moest doen met aardappelsalade en stokbrood op een braai ligt achter ons. Tegenwoordig zijn er goede kant-en-klaar alternatieven, die helaas volgens sommigen, lijken op vlees. Zelfs bij de supermarkt discounter hebben ze vega BBQ pakketten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De wandelende fijnproever

De wandelende fijnproever

Veel meer dan alleen maar bramenjam

[Recensie] Laatst las ik een reactie van iemand die het goed vond dat er tegenwoordig opgetreden wordt tegen wildpluk, met boetes en al. Natuurlijk is het compleet leegplukken van een berm niet de bedoeling, maar ik zie het nut niet van gistende bramen aan struiken omdat niemand meer jam durft te maken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zeegroenten

Zeegroenten

Gezond en lekker

[Recensie] Koken met zeewier en algen is blijkbaar een trend. In ieder geval als je het aantal kookboeken over deze zeegroenten telt.

We hebben meer water op onze planeet dan land en daar kunnen we ook voedsel in verbouwen (als een soort zeeboer). Hoe lager je in de voedselketen blijft, hoe minder energie je nodig hebt voor de productie en dus hoe duurzamer.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Basics to Brilliance Kids

Basics to Brilliance Kids

Jong geleerd is oud gedaan

[Recensie] Na het verschijnen van Basics to Brilliance in 2016 was het tijd voor een Basics to Brilliance Kids. Want jong geleerd is oud gedaan, niet waar? Donna Hay is inmiddels wereldberoemd. Deze Australische culi heeft maar liefst 26 boeken op haar naam staan, schrijft columns, ontwerpt keuken- en kookspullen en heeft zelfs een eigen voedingslijn (niet te koop in Nederland).

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Conserveergids

Conserveergids

Voor zelfsvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers

[Recensie] De Conserveergids van Eigen Krachtvoer verdient nadere uitleg. Eigen Krachtvoer is een organisatie die mensen van de Voedselbank helpt om wild te plukken en overschotten in te maken. Zo is er een workshop voedsel conserveren naast de wekelijkse wildplukwandelingen. De groep plukt wilde paddestoelen, bessen en noten. Ze rapen wilde oesters en vangen vissen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eet. Leef. Reis.

Eet. Leef. Reis.

Snelle gezonde gerechten van over de hele wereld

[Recensie] Er is een zeker risico als je erg enthousiast bent over een eerste kookboek. Laaiend enthousiast was ik over Vers! van Donal Skehan. Want nu is zijn tweede boek uit Eet. Leef. Reis. Hij stelt gelukkig wederom niet teleur met kleurrijke foto’s en snelle, verse gerechten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld