Gezond feesten

Gezond feesten

Zonder gluten, koemelk en suiker

[Recensie] Kerstmis is de tijd van gezellig bij elkaar komen en met z’n allen genieten van een copieus Kerstdiner (of twee). Maar wat te doen als je bepaalde voedingsmiddelen, zoals tarwe/gluten, koemelk of suiker niet kan, mag of wil eten? Dan begint er een zoektocht naar geschikte recepten of recepten die makkelijk aan te passen zijn.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Van haver tot gort

Van haver tot gort

Paprecepten en niet alleen voor het ontbijt

[Recensie] Voor Ingrid Hofstra is pap het ultieme comfort food dat je op ieder moment van de dag kunt eten. Met pap bedoelt ze overigens niet alleen het kommetje havermoutpap waar velen ´s ochtends mee ontbijten maar ook hartige gerechten zoals risotto, linzenstoof en paella. In haar boek Van haver tot gort verzamelde ze 60 recepten voor pap,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Brabander bakt

De Brabander bakt

Patisserie. Dus niet alleen gebak

[Recensie] Bij velen is Hidde de Brabander bekend als de enthousiaste patissier van 24Kitchen, die in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden niet met een zachte g praat. In zijn programma De Brabander bakt laat hij zien hoe je de lekkerste zoete creaties maakt. Dankzij zijn stap voor stap uitleg kan iedereen thuis ook al dit lekkers maken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

Na het lezen van dit boek wil je naar Zuid-Afrika

[Recensie] Het enige wat je wilt als je Het Zuid-Afrikaanse kookboek van uitgeverij Veltman hebt gelezen, is een ticket boeken naar Zuid-Afrika. Je wilt namelijk alle 67 kookhelden die de recepten schreven voor dit prachtige boek in levende lijve ontmoeten én ze vragen of ze dat lekkers voor jou willen klaarmaken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het daily dinner-kookboek

Het daily dinner-kookboek

Dagelijks gezond koken met 5 ingrediënten

[Recensie] Hoeveel ingrediënten gebruik jij gemiddeld voor een doordeweekse avondmaaltijd? De Chickslovefood, Nina de Bruijn en Elise Gruppen, laten in hun vijfde boek Het daily dinner-kookboek zien dat je met slechts 5 wisselende ingrediënten 100 keer iets anders op tafel kunt zetten. De meeste gerechten zijn daarnaast ook relatief snel klaar,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Turks tafelen

Turks tafelen

Recepten voor de Ochtend, Middag, Avond en Na zonsondergang

[Recensie] In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce de lezer mee naar haar geboorteland Turkije voor een rondleiding door de Turkse keuken. Ze doet dit door middel van heerlijke recepten, soms ontroerende persoonlijke verhalen en prachtige foto’s. In de inleiding vertelt ze met veel liefde over haar vader die haar de passie voor eten gaf.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Deliciously Ella met vrienden

Deliciously Ella met vrienden

Veganistisch, glutenvrij en toch feestelijk

[Recensie] Tijdens een gezellig etentje met vrienden, een verjaardag of een tuinfeest uitsluitend eten serveren dat a) geheel veganistisch is, b) daarnaast ook glutenvrij en geraffineerde suikervrij is en c) er ook nog eens feestelijk er uit ziet, klinkt als een vrijwel onmogelijke uitdaging. Ella Mills, van de populaire Engelse foodblog Deliciously Ella,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heel Holland bakt mee Seizoen 5

Heel Holland bakt mee Seizoen 5

En het bakken gaat door

[Recensie] Heel Holland Bakt is een van de best bekeken tv-programma’s in Nederland. Wekelijks kijken circa 2,5 miljoen mensen naar de deelnemers die in een grote tent de meest fantastische spektakelstukken bakken en soms best lastige technische opdrachten maken. Er worden onder meer zwanensoezen, chocoladezoenen en spritsen gebakken.

Waarschijnlijk krijg jij,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het hartige bakboek

Het hartige bakboek

Klassiekers én verrassende nieuwe recepten

[Recensie] Het doet Het hartige bakboek van Rutger van den Broek te kort om het een aanwinst voor de kookboekenkast te noemen omdat dit impliceert dat het boek in de kast gezet wordt om vervolgens te verstoffen. Dit boek zou een vaste plek op het aanrecht moeten krijgen, omdat er zo veel lekkere gerechten in staan die allemaal uitgeprobeerd moeten worden.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Soepbijbel

Soepbijbel

[Recensie] Bij uitgeverij Carrera Culinair verschenen de afgelopen paar jaar culinaire ‘bijbels’ over onderwerpen zoals groente, vlees, pasta, vis en bakken. Het nieuwste deel in deze serie is de Soepbijbel van Heleen Timmermans. Net als de voorgaande delen is ook dit boek een uitvoerig, mooi uitgevoerd naslagwerk, geschreven door een expert.

Heleen Timmermans is niet alleen groot liefhebber van dit gerecht,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld