Hoe smaakt het?

Hoe smaakt het?

Borreltijd

Het is weer tijd voor de eindejaarsuitgave van de Mediarubriek van C2W. Met deze keer als thema: smaak.

[Signalering] De donkere en koude dagen zijn al weer ruimschoots gearriveerd en dan zoek ik ’s middag graag een café op met vrienden. Een lekker drankje erbij en wat mij betreft ook altijd nacho’s uit de oven.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Caesar’s last breath

Caesar’s last breath

Wat adem jij in?

Sam Kean deelt in Caesar’s last breath zijn fascinatie voor de moleculen die wij inademen en hun geschiedenis.

In het begin van zijn boek Caesar’s last breath, the epic story of the air around us grijpt auteur Sam Kean geregeld terug op de titel.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Computerpioniers

Computerpioniers

Chemie ging digitaal

Feiten en anekdotes uit de begintijd van het computer­tijdperk in Nederland

[Recensie] Om katalytische reacties te simuleren en polymeereigenschappen te voorspellen, bestelde BASF dit voorjaar bij Hewlett-Packard een van de grootste supercomputers ter wereld. En het is niet voor het eerst dat de chemie op dit gebied vooroploopt, zo blijkt uit Computerpioniers,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The chemical story of olive oil

The chemical story of olive oil

Boek over olijfolieproductie: Een kostbare vrucht

Iedereen gebruikt wel eens olijfolie, maar hoe het op tafel komt, is meestal onbekend. The chemical story of olive oil brengt daar verandering in.

[Recensie] De keuken en zijn ingrediënten zijn een dankbaar onderwerp voor schrijvers, ook voor chemici die de pen oppakken. Daarvan getuigt de nieuwe uitgave van de Royal Society of Chemistry over olijfolie van – en toegegeven: deze journalist zoekt ze er ook op uit.

Lees verder...

Chemistry in your kitchen

Chemistry in your kitchen

De scheikunde van pannenkoeken

[Recensie] Ben je benieuwd naar de chemie achter een kookproces? Of wil je een betere kok worden die wel eens durft te experimenteren? Matthew Hartings neemt je op sleeptouw in Chemistry in your kitchen.

Hoe vaak sta je werkelijk stil bij de rol van afzonderlijke ingrediënten in een recept?

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Scheikunde

Scheikunde

‘Scheikundevedette’ Peter Atkins schrijft voor een groter publiek over zijn vak

[Recensie] Elke chemicus heeft weleens een boek van Peter Atkins opengeslagen. Zo staat bij mij Physical chemistry in de kast. Maar dat waren theoretische verhandelingen van deze hoogleraar aan de University of Oxford. Het boekje Scheikunde, uitgegeven door de Amsterdam University Press in de reeks Elementaire deeltjes,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: