Fantastische foto’s

Fantastische foto’s

Homo Ludens – de mens die leert door te spelen

[Blog] In deze Nieuwsbrief (15-08-2019) aandacht voor een bijzondere fotograaf. Een fotograaf in een Nieuwsbrief Kinderboeken tot 10 jaar? Die hoort daar toch niet thuis. Bent u verbaasd?

De fotograaf Jan von Holleben is maker van het boek Fantastische foto’s. Het boek is geschreven voor 7+ kinderen.

Lees verder...

Van klein tot groots, Anne Frank

Van klein tot groots, Anne Frank

Nooit vergeten

[Recensie] Een bijzonder boek dat nu geschreven is voor jonge kinderen. Wat gelijk opvalt zijn de illustraties in zwart-wit en de geblokte illustraties in oranje-achtige kleuren. Het is het zelfde oranje dat gebruikt is voor de cover. Door deze afwisseling van kleuren springt de illustratie van het dagboek eruit. Net alsof deze afwisseling  aantoont hoe belangrijk dit dagboek is voor de wereld.

Lees verder...

Wat gaan we doen?

Wat gaan we doen?

Boekje lezen met de allerkleinsten

[Recensie] Dit kartonboekje voor de allerkleinsten is een stevig boekje om samen plaatjes te bekijken, te benoemen en de vaste bezigheden de revue te laten passeren.

Het boekje van Monica Maas Wat gaan we doen is een voorleesboek voor dreumesen. Op elke rechter pagina tonen jonge dieren de dagelijks rituelen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Blij

Blij

Getroost worden

[Recensie] Een vrolijk prentenboek voor de allerkleinsten. Een verhaaltje op rijm, elke twee bladzijdes dezelfde rijmklank. De illustraties dragen bij aan de vrolijkheid van het boek en niet te vergeten het gebruik van heldere kleuren.

Illustrator Jenni Desmond zorgt voor duidelijke en rustige illustraties die uitnodigen tot het bekijken van de plaatjes. Neem daarbij een herkenbare situatie,

Lees verder...

De liedjesatlas

De liedjesatlas

Zingend de wereld rond

Afrika, Australië en Oceanië, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid Amerika worden vertegenwoordigd in liedjes. Per werelddeel vier liedjes, vertaald en bewerkt door Koos Meinderts, opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten. Bij het boek hoort een CD. De liedjes zijn ook te vinden op Youtube.  

[Recensie] De hele wereld over reizen met traditionele volksliedjes,

Lees verder...

Met Roos op reis

Met Roos op reis

“Met haar hart als kompas werd haar fantasie een plattegrond”

[Recensie] Dit is een fantastisch boek om kinderen kennis te laten maken met kaartlezen. En geloof maar dat ze dat machtig interessant vinden. Ook al zijn ze pas 4.

Roos wil iets bijzonders laten zien in het kringgesprek op maandag. Dat is heel herkenbaar, op maandag wordt in een kringgesprek aandacht geschonken aan de belevenissen van het weekend.

Lees verder...

Dino’s bestaan niet

Dino’s bestaan niet

Of toch wel?

[Recensie] Auteur Mark Janssen is ook de illustrator van zijn boek Dino’s bestaan niet. En het lijkt wel alsof hij door zijn illustraties het verhaal is ingekropen. Hij suggereert met zijn illustraties dat er veel meer is dan in het verhaal wordt verteld. Het lijkt een uitnodiging aan kinderen om daarnaar op zoek te gaan.

Lees verder...

De Kindervleesfabriek

De Kindervleesfabriek

Griezelen

[Blog] En dan nu… Lekker griezelen. Veel kinderen zijn dol op griezelboeken. Een beetje spanning zoeken en dan zeggen: “Ik was helemaal niet  bang”. Herkent u zo’n opmerking?

Bij spannende boeken is het goed om te bekijken waar de grens ligt tussen lekker griezelen en een boek wat té eng is. ‘Lekker griezelen’, dat moet vooral het uitgangspunt zijn bij boeken met griezelen als thema.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht

Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht

Samen op spokenjacht

[Recensie] Elke avond gaat Martijn Frankenstijn voordat hij gaat slapen, op spokenjacht. Het avontuur begint bij spook nummer negen want Martijn houdt goed bij hoeveel spoken hij verjaagd heeft. Ja, hij begint bij nummer 9. Dus er moet teruggeteld worden om te controleren of alle spoken gepakt zijn. Kleuters vinden het vast leuk om ook terug te tellen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

De wereld rond in een dag

De wereld rond in een dag

40 landen, 40 weetjes

[Tips] Vakantie? Genieten van thuis blijven? Genieten van naar den vreemde gaan? Genieten van korte uitstapjes? Al die verhalen dat vakantie ook stress kan betekenen, lekker over u heen laten gaan. Deze Nieuwsbrief van 27 juli 2019 lezen waarin 6 boeken zijn geselecteerd om  tijdens de vakantie samen te lezen of kinderen zelf te laten lezen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: