De strijd om de toekomst

De strijd om de toekomst

Over doemscenario’s en vooruitgang

[Recensie] Hoewel het leven in de jaren ’90 de Nederlanders nog toelacht, zijn we na de millenniumwisseling terecht gekomen in een periode waar teleurgestelde verwachtingen en pessimisme de overhand hebben. In zijn boek De strijd om de toekomst: Over doemscenario’s en vooruitgang presenteert journalist en historicus Addie Schulte een kalme beschouwing van het neergangsdenken.

Lees verder...

Aap op schoenen met een buikje

Aap op schoenen met een buikje

Een evolutionaire kijk op gezondheid

[Recensie] In de zomer van 2012 nam René Brant deel aan een tiendaagse trektocht door de Pyreneeën. De tocht was onderdeel van het promotieonderzoek van Leo Pruimboom. Die onderzocht hiermee hoe een kortdurende terugkeer naar de levenswijze van de jagers en verzamelaars – of in ieder geval naar een moderne variant van hoe wij vermoeden dat onze verre voorouders geleefd hebben –

Lees verder...

Het Hagelslagboek

Het Hagelslagboek

Zelfs de bekende chocoladekorreltjes kunnen verrassend zijn

[Recensie] Hagelslag staat bij bijna ieder Nederlands huishouden in de kast. Meestal wordt hagelslag gebruikt om een boterham, liefst met een lekkere laag roomboter, om te toveren in een waar feestje. Het Hagelslagboek van Jennifer Foster en Lianne Koster laat echter zien dat er nog veel meer manieren zijn om dat pak hagelslag te gebruiken in de keuken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: