Ik moet je iets vertellen

Ik moet je iets vertellen

Grensverleggend moederschap zonder provocatie

Ik moet je iets vertellen, het debuut van Julia Chavanu (pseudoniem van Nicole Ex) is een intiem portret van een moderne vrouw die voor een dilemma komt te staan, als ze zwanger blijkt van haar minnaar. Chavanu’s verbeelding van de moderne vrouw is progressief, grensverleggend, zonder te irriteren of te provoceren.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Sterrenogen

Sterrenogen

Excentrieke, puberale erotiek

In september debuteerde Eef Lanoye met de eroticaverhalenbundel Sterrenogen, die onmiddellijk werd genomineerd voor de nieuwe Belgische debuutprijs De Bronzen Uil. Gedurfd, een schrijfster die zich waagt aan erotische verhalen en het ideaalbeeld van de ‘deugdzame vrouw’ zonder schaamte, met genot zelfs onderuit haalt. Zonder woorden vuil te maken aan voorspel (ze komt misschien vaak al eerder toe aan seks dan mannelijke auteurs) schrijft Lanoye elf korte verhalen over vrouwen en hun seksuele ervaringen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Alles is gekleurd

Alles is gekleurd

Het woord ontsluit het beeld

Dit is een recensie in het kader van de AKO Literatuurprijs 2011 Schaduwjury
Met Alles is gekleurd verschijnt alweer een tiende essaybundel van de hand van Joost Zwagerman, ditmaal weer met als onderwerp ‘kunst’. Met een vergelijkbaar onderwerp, in de bundel Transito haalde Zwagerman in 2007 de Toplijst van de AKO Literatuurprijs.

Lees verder...