dinsdag, 1 juni 2021

Voetbalgekte: de 8 leukste voetbalboeken en de leukste EK poule

Vrijdag 11 juni 2021 start het EK voetbal. Om dit te vieren en alvast in de voetbalstemming te komen hebben wij de 8 leukste voetbalboeken op een rij gezet.

1. Omschakeling – Michael Cox & Ralph Van Der Aa

Voetbal is oorlog, voetbal is emotie en cultuur. Maar voetbal is ook een idee en idee√ęn worden constant gekopieerd, aangepast en verbeterd. In¬†Omschakeling¬†beschouwt Michael Cox dertig jaar Europese tactiek door steeds een voetballand uit te diepen. Het begint met de erfenis van het vermaarde Nederlandse totaalvoetbal, om van daar verder te gaan naar de verdedigende organisatie van Itali√ę toen de Serie A de sterkste competitie ter wereld was, de kracht en snelheid van Frankrijk met Zidane, de opkomst van de¬†back¬†als Portugese uitvinding van Mourinho, het¬†tiki-taka¬†van Spanje en de¬†Gegenpressing¬†van Klopp en Bayern uit Duitsland.

2. Trilogie – Jaap Visser

Wordt Vervolgd

Ajax heeft de Europa Cup 1971-‚Äô72-‚Äė73. Wanneer het trainer Rinus Michels als een drilsergeant is gelukt de vrijblijvendheid uit Ajax te ranselen, begint de zegetocht. Eerst door Nederland, daarna wordt Europa veroverd. Ajax is Johan Cruijff en Piet Keizer in een hecht collectief. In de Europa Cup zijn de Amsterdammers drie seizoenen aaneen ongenaakbaar en onder Michels‚Äô opvolger Stefan Kov√°cs schittert de rood-witte diamant als een briljant.

3. Derksen – Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Je haat van hem of je houdt van hem. Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en ster-interviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversi√ęle uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera’s ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: ‘Ik heb alleen op tv een grote bek.’

4.¬†LIEKE¬†–¬†Lieke Martens & Vincent de Vries

In deze volledig geactualiseerde editie van haar boek vertelt Lieke Martens over het WK voetbal in 2019, haar teenblessure en de weg naar de Olympische Spelen in Tokio. In 2017 won ze met het Nederlands elftal het EK en ze werd de beste speelster van het toernooi, van Europa én van de wereld.

5. De coach en zijn geheim – Robin van Galen

De coach en zijn geheim is een meeslepende ‚Äėvoetbalthriller‚Äô die zich afspeelt in het seizoen 2024-2025 en gaat over topsport, coachen, muziek en liefde. Ieder mens blijkt vaak een geheim bij zich te dragen.

Alex Morinson is een 51-jarige Engelse voetbalcoach die al veel gewonnen heeft in zijn rijke carrière. Diverse clubs in Engeland en Spanje wist hij uiterst succesvol te maken. Om verschillende redenen is hij toe aan een nieuw avontuur. Hij kiest niet opnieuw voor een topclub, maar hij gaat bij het, van origine kleine Excelsior aan de slag. De Kralingers uit Rotterdam-Oost hebben grote ambities. Er is een geldschieter opgestaan die geen genoegen meer wenst te nemen met een rol in de marge. Morinson moet binnen drie jaar de club naar de Europese top loodsen, met winst in de Champions League als het ultieme doel!

6. De Coolsingel bleef leeg – Hugo Borst

Het klassieke boek over Feyenoord. Het is precies vijfentwintig jaar geleden dat Hugo Borst dit boek over Feyenoord schreef.

In De Coolsingel bleef Leeg bericht hij op onnavolgbare wijze over het turbulente seizoen 1995/96, toen hij in de boezem van de club verkeerde en zag hoe Willem van Hanegem en Jorien van den Herik de opstandige spelersgroep in toom probeerden te houden. Ook een kwart eeuw later is dit baanbrekende werk nog net zo actueel als toen, en veel meer dan een sportboek alleen.

7. De trainer maakt het verschil – Mauro Van de Looij

Als trainer kun je het verschil maken. Je wilt dat je spelers plezier hebben en hun talenten volop ontwikkelen. Of je nu beroepstrainer bent of een ouder die onverwacht langs de lijn staat, je doet het veel beter als je weet wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt aanpakken. Mauro van de Looij, ervaren jeugdtrainer bij eredivisieclubs, geeft je in dit boek praktijkervaringen en wetenschappelijke inzichten over motivatie, selectie, trainen en coachen.

8. Mijn voetbal – Johan Cruijff

Johan Cruijff legt de 14 basisprincipes van het voetbal voor iedereen begrijpelijk uit. Uit alles blijkt waar hij voor staat: mooi, aanvallend voetbal, veel aandacht voor de voetballer zelf en bovenal: spelplezier. Dat is de grootste motor van succes. Zijn visie is niet zomaar een mening maar een overtuiging gebaseerd op tientallen jaren ervaring op het hoogste niveau. Het bevat extra hoofdstukken en is vormgegeven in de lijn van de autobiografie Johan Cruijff РMijn verhaal. 

Sabine Bunschoten

11 noordelijke ondernemers organiseren EK-poule met meer dan 10duizend euro aan prijzen

Eindelijk! We gaan weer echt Europees voetballen en fans kunnen vanaf de bank lekker meespelen door deel te nemen aan een fantastische EK-Poule. Niet zomaar, maar om heel grote prijzen! En de deelname is gratis.

GRATIS DEELNAME ¬Ľ

De EK-Poule is een initiatief van online tassenshop THEBAGSTORE uit Leeuwarden die negen enthousiaste noordelijke ondernemers aanzette tot deelname. Dat leverde een flink aantal prijzen op met een totaalwaarde van meer dan tienduizend euro. 

De deelnemende ondernemers zijn: www.thebagstore.nl, www.kinderfietsen.com, www.inductiebeschermer.nl, www.sweetlivingshop.nl, www.dewijnkoelkast.nl, www.sportbh.nl,  www.bloombak.nl, www.workoutgear.nl, www.gadero.nl, www.intersportluxen.nl & www.wovar.nl.

Hoe werkt het?

JE KUNT TE ALLEN TIJDE IN DE PRIJZEN VALLEN ¬Ľ

Er zijn drie wegen die leiden naar fantastische prijzen.

Voorspellingspoule

  • als deelnemer voorspel je de wedstrijduitslagen per ronde

Na iedere ronde zijn er winnaars, met uiteindelijk een overall EK-Poule voorspellingen winnaar.

Sterrenteam

  • je stelt je eigen elfkoppige sterrenteam samen

Je kiest van elk land jouw favoriete sterspeler die je in jouw team laat plaatsnemen. Deze spelers kunnen jou naar de EK-poule Super11 overwinning loodsen. Per speler verdien je namelijk punten want iedere scorende strafschop of geweldige pass levert jou een hogere ranking op.

Of je nu wel of niet van voetbal houdt en er veel of weinig van weet, je maakt altijd kans!

Lucky Shot

  • ben jij het Lucky shot?

Na elke speelronde worden minimaal vijf Lucky shots afgevuurd. Er wordt een willekeurig nummer getrokken, dat -als het overeen komt met jouw positie in de ranglijst- een vette prijs oplevert. Dus of je nu 12de of 264ste staat, je maakt altijd kans.

De grote winnaar is uiteindelijk diegene die zowel met zijn of haar voorspellingen in combinatie met de Superelf de meeste punten heeft vergaard.

Amateurteam maakt kans op zestien SmartBags van THEBAGSTORE

Jouw amateurclub kan al voor dat her EK begint in de prijzen vallen. De vereniging die dit persbericht op de website van de club plaats, maakt kans op zestien Smartbags van
THEBAGSTORE, voor een team naar keuze.

Meld je gratis aan

De link naar de EK Poule vind je hier: https://www.super11.nl/i/thebagstore
Nog meer informatie vind je op www.thebagstore.nl/ek-poulezondag, 20 juni 2021

Waarom Bazarow en De Leesclub van Alles?

2 websites, 1 doel: alles voor boeken Wij ondersteunen schrijvers, vertalers, uitgevers, boekhandels én lezers Bazarow en De Leesclub van Alles maken de boekenmarkt weer gezond. Dat doen we door de opbrengsten eerlijker te verdelen onder boekhandelaren, schrijvers, vertalers en...


donderdag, 17 juni 2021

Jona Lendering over zijn fascinatie voor de oudheid, over zijn werk, en over bedrog in de wetenschap

[Leesclubavond] Op donderdag 20 mei, 20.00 uur was historicus en archeoloog Jona Lendering te gast bij DLVAlive. Hij sprak over zijn nieuwe boek Bedrieglijk echt, oude papyri, moderne controverses. Ook zijn boek Xerxes in Griekenland kwam ter sprake. Ik vroeg hem ook waar zijn...


maandag, 14 juni 2021

De beste zonnebrillen om mee te lezen

[Lifestyle] Buiten lezen is heerlijk. Of je nu in een park zit, in de tuin of op je balkon. Maar ga je buitenlezen, zorg dan wel voor een goede zonnebril. Zo voorkom je dat je na het lezen hoofdpijn hebt....