zaterdag, 1 mei 2021

Zo gaan tijd en lezen wel samen

[Lifestyle] Ken je dat gevoel, dat je zo in je boek opgaat dat je de tijd vergeet. En vind je tijd en een klok dan ook zo storend? Gewoon omdat je eigenlijk liever door zou lezenā€¦ Klokken in huis kunnen soms erg confronterend zijn, maar tegelijk zijn ze ook wel fijn en functioneel. En, zo hebben we ontdekt, er zijn ook klokken die gewoon wel heel goed samen gaan met jouw passie voor boeken en lezen.

Zie je een klok als een stoorzender, een stressitem? Tja, dan is natuurlijk geen enkele klok mooi. Maar zie je een klok om jouw kostbare tijd te kunnen managen, dan zijn er veel mooie opties te bedenken. Opties in de vorm van deze prachtige klokken. Wij zochten speciaal voor jou de mooiste uit.

Eeuwenoud

De tijd, en daarmee ook klokken, zijn al eeuwen oud. De eerste klokken waren de zonnewijzers waarbij de schaduw de maat van de tijd aangaf. Via zandlopers en slingeruurwerken, werden steeds nieuwe manieren uitgevonden om nauwkeuriger de tijd weer te geven. De uitvinding van de eerste mechanische klok kwam op naam van de Fransman Gerbert die later paus werd. Dat was zo rond de 10e eeuw.

Bazarow

Inmiddels is er heel wat veranderd en zijn er heel veel verschillende soorten klokken en uurwerken te koop. Van wandklok tot staande klok en van horloge tot wekker. Maar ook in sferen en vormen is er genoeg te kiezen; van industrieel tot modern of landelijk en van heel klein tot heel groot. Hou je van lezen, dan heb je vaak ook wel een klik met bepaald soort klokken. Klokken die tot je verbeelding spreken. Die je een fijn gevoel geven. Dat zelfde gevoel als de letters in je boek.

Stoer en authentiek

Kijk je naar de klok ā€˜Lenaā€™ dan zie je niet alleen de tijd. Deze klok is een echte blikvanger en, vinden wij, Ć©Ć©n van de mooiste industriĆ«le klokken die er bestaan. Groot, rond en gemaakt van metaal. De stoere metaalgrijze kleur zorgt daarbij voor de industriĆ«le look terwijl de authentieke Romeinse cijfers en de tandwielen (die echt kunnen draaien) een mooie knipoog naar de oudheid zijn. En het leukste van al, de klok werkt gewoon op batterijen. Lekker praktisch dus.

Bijzonder vierkant

Nog een mooie bijzondere klok is de wandklok Hebe van Sweet Living. Deze wandklok is gemaakt van metaal en heeft een bronzen kleur. Doordat de klok vierkant is, kan deze zowel als wand- maar ook als tafelklok gebruikt worden. En ook deze mooie klok heeft de mooie tandwielen waarbij je zelf kunt bepalen of je ze wil laten draaien of niet.

Tafelklok

Wil je geen wandklok, heb je geen plek of zoek je gewoon een bijzondere klok voor op je dressoir, tafel of kast? Dan is de Bobby een old school jouw klok. Deze klok is een grote wekker die dat mooie rustieke en old fashion gevoel weergeeft, net als je papieren boeken. De klok is er in zowel zwart als koper en ook nog in twee verschillende maten.

Wil je meer een landelijke uitstraling of wil je het gevoel nog wat doortrekken met bijvoorbeeld een mooie oude landkaart? Bij de wanddecoratie van Sweetlivingshop.nl vind je nog veel meer moois. Wedden dat je voortaan graag even tussendoor op de klok kijkt. Gewoon omdat die zo mooi is.donderdag, 13 mei 2021

Abonnee worden op Bazarow Magazine

Ben jij al abonnee op Bazarow Magazine? Elke twee weken verschijnt er een editie met interviews, voorpublicaties Ć©n het laatste boekennieuws. Ook verloten we elk nummer diverse boeken. In het laatste nummer maar liefst 13 boeken. Wil je kans maken,...


woensdag, 12 mei 2021

Een boek past in elke tas

[Lifestyle] Lezen en voorlezen hebben een heleboel voordelen. Het is leuk, je kinderen worden er slimmer van, krijgen een betere concentratie en lesstof wordt er makkelijker door. Voor het slapen gaan nog even samen genieten van het voorlezen van een...


zondag, 9 mei 2021

Bazarow Magazine nr. 9 verschenen

In het vorige Bazarow Magazine vroegen we onze lezers, om mee te doen aan Het grote Bazarow & De Leesclub van Alles Onderzoek. Voor degenen die dat hebben gedaan: hartelijk dank! Alle reacties die we hebben gekregen zijn waardevol en...