Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Underwood, Edward
Recensie door: Alem, Katelijne van

100 eerste woordjes

Kijk onder de flappen!

De illustrator

[Recensie] Edward Underwood is Ć©Ć©n van de twee personen van het ontwerpteam van Lisa Jones Studio. In 2000 begonnen hij en zijn vrouw Lisa een eigen reeks kaarten te ontwerpen en drukken. Ze hebben een achtergrond in de kunst en mode. Ze illustreren op dit moment van alles, zoals kaarten en huishoudelijke artikelen. Edward illustreerde al meerdere prentenboeken.

Verhaal

100 eerste woordjes voor de allerkleinsten.Ā Met verrassingen onder de flapjes!

Kookboeken Nieuws

Alledaagse voorwerpen

Op iedere dubbele pagina is een ander basisthema te herkennen in de plaatjes. Bijvoorbeeld dieren, voertuigen of lichaam. Dit is heel mooi uitgewerkt in alle verschillende plaatjes. Vandaar dat al die paginaā€™s ook een begin van een zoektocht in je eigen omgeving kunnen zijn. Bijvoorbeeld het aanwijzen van alle kledingstukken die je aan hebt, eventuele huisdieren en spullen in huis.

Tekeningen

Een ander idee is om zelf plaatjes te tekenen. Wat zie je allemaal en kun je dat natekenen? Als je kind iets ouder is, kunnen jullie het woord er ook samen bijschrijven.

Vormgeving

Een stevig en mooi boek. De flapjes maken het een extra belevenis om de paginaā€™s te ontdekken. De tekeningen zijn duidelijk, kinderen kunnen er echt woordjes door leren en de letters op een gegeven moment na gaan schrijven. De onderwerpen zijn divers. De hoeken van het boek zijn afgerond, dat vind ik persoonlijk ook altijd fijn. Kleurgebruik is helder, echt een aanrader voor het jonge kind!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles