Zaterdag, 23 november, 2019

Geschreven door: Kuipers, André
Stenvert, Natascha
Artikel door: Groot, Denise de

André het astronautje hoe word je astronaut?

We zijn allemaal astronauten

[Recensie] Er zijn al verschillende boeken verschenen over André het astronautje. Allemaal geschreven door André Kuipers. In dit deel leert André je hoe je astronaut wordt. Veel kinderen hebben als droom om astronaut te worden. Deze droom lijkt onbereikbaar en blijft ook vaak een droom. André Kuipers wil met dit boek kinderen inspireren om hun passie voor techniek te volgen.

André het astronautje krijgt bezoek van zijn neefje en nichtje. Die zijn nieuwsgierig naar André zijn leven als astronaut. André leert hen graag hoe je astronaut wordt.

Het verhaal is eigenlijk een soort opsomming van kwaliteiten en eigenschappen die een astronaut moet bezitten. Deze worden ondersteund door mooie illustraties. Zo moet je als astronaut veel sporten en veel weten over planeten. Ook moet je goed kunnen samenwerken. In dit boek komen ook verschillende talen naar voren. Zo leer je dat “privjet” hallo is in het Kroatisch.

Ik denk dat veel kinderen enthousiast worden van dit boek, omdat het erg tot de verbeelding van kinderen spreekt. In dit boek lijkt het heel makkelijk om astronaut te zijn of te worden. Wat ik jammer vind, is dat er verder niet veel gebeurt in het verhaal. De kinderen gaan nergens heen.

Bazarow

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles