Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Pontororing, Rita

André het astronautje op reis naar de planeten

De ruimte in

[Recensie] Als je André Kuipers heet dan ben je ruimtevaarder geweest en daar kun je heel veel over vertellen. Zijn  kennis delen over de ruimte met 4-6 jarigen dat is wel iets heel anders. Maar daar is de astronaut-schrijver heel goed in geslaagd. Dat weet je als je als voorlezer terughoort, wàt je voorgelezen hebt.

Bovendien kunnen kinderen met behulp van de illustraties van Natascha Stenvert gemakkelijk herhalen wat er net voorgelezen is. Per twee bladzijden twee tot vier korte kenmerken op rijm en op de linkerpagina de desbetreffende planeet mèt de kenmerken.

André het astronautje op reis naar de Planeten gaat over Valentina en André. Ze maken een reis door het heelal langs de negen planeten.

Welke feitjes springen er uit bij de voorgelezen kinderen? Dat de aarde ook een planeet is, dat er planeten zijn waar het overdags heeeel warm is en ‚Äės avonds heeeel koud. Dat zijn natuurlijk spannende dingen om te onthouden. En dat er negen planeten zijn, dat is ook leuk. Dan kun je de planeten tellen.

Bazarow

Leuk, leerzaam boekje Zelfs vanaf vier jaar voorlezen is mogelijk.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles