Zaterdag, 8 mei, 2021

Geschreven door: Cassanell, Victoria
Artikel door: Groot, Denise de

Berenkriebel!

“Ik heb BERENkriebel”

[Recensie] Boeken over dieren doen het altijd goed bij kinderen. Dit boek is een mooie toevoeging voor je collectie. Je leest namelijk hoe een beer en een bever vriendschap sluiten door elkaar te helpen. Daarnaast bevat dit boek mooie illustraties.

Het boek Berenkriebel gaat over, zoals de titel al verraadt, een beer die ontzettend last heeft van een vréselijke kriebel. Gelukkig weet Beer de oplossing. Hij moet op zoek naar een boom om zich aan te schuren. Maar als hij eindelijk de juiste boom heeft gevonden, heeft Bever hem omgeknaagd. Gelukkig wil Bever best helpen om een nieuwe boom te zoeken.

Ik denk dat jonge kinderen dit boek behoorlijk grappig vinden. Een beer met jeuk ziet er ook gewoon grappig uit. De illustraties dragen hieraan bij. Het boek nodigt ook uit om met jonge kinderen in gesprek te gaan. Tijdens de zoektocht naar de perfecte boom, komen Beer en Bever ook bomen tegen die niet geschikt zijn. Zo is er een boom waar Beer verlegen van werd. Door met kinderen de illustraties te bespreken kun je een gesprek voeren over verlegen zijn.

Het thema dat centraal staat in dit prentenboek is natuurlijk vriendschap. Beer en Bever worden vrienden door elkaar te helpen. Dit is een mooie boodschap om aan je kind mee te geven. Daarnaast zijn Beer en Bever ook schattig neergezet, waardoor je ze al snel in je hart sluit.

Technisch Weekblad

Het boek is geschreven én getekend door Victoria Cassanell. Heel knap dat ze in haar eentje zo’n mooi prentenboek heeft vormgegeven. Sterker nog, het is haar debuut. Ik ben benieuwd wat ze in het vervolg nog meer gaat uitgeven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles