Zaterdag, 28 november, 2020

Geschreven door: Maas, Monica
Artikel door: Alem, Katelijne van

Bobbi zet zijn schoen

“Er is ook een echte brief”

De auteur en illustrator

[Recensie] Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Verhaal 

Bobbi vindt het reuze spannend.
Hij gaat op zijn bedje staan.
Ziet hij daar iets op de daken?
Komen Sint en Piet eraan?
Een vrolijk boek voor peuters

Foodlog

Sinterklaas

Wat is leuker dan de Sinterklaasperiode? Een heerlijk boek dat deze vreugde laat zien en ook een stukje spanning in deze bijzondere tijd. Verschillende leuke activiteiten komen aan bod, die je zelf thuis ook zou kunnen doen! Bijvoorbeeld verkleden als Sint en Piet of pepernoten bakken.

Schoen zetten

Bobbi gaat zijn schoen zetten! Heb jij je schoen al eens gezet? En wat deed je erin? Dit boekje laat zien dat je er bijvoorbeeld een tekening en een wortel in kunt doen! Bobbi vindt het wel een beetje spannend, zal Sinterklaas komen?

Vormgeving  

De rode kleur op de kaft brengt je direct in sinterklaassfeer. Zoals we gewend zijn, is ook dit boekje in de serie over Bobbi in rijmvorm. Ik vind dit erg prettig voorlezen, en na een paar keer voorlezen kan uw kind het verhaaltje vaak al ‘mee lezen’. De spanning van schoenzetten wordt benoemd en zorgt door het lezen van het boekje misschien ook voor wat minder spanning wanneer uw kind zelf zijn schoentje gaat zetten. Prettig verhaal op het niveau van een peuter, dat hier iedere dag uit de kast gehaald wordt. Echt een aanrader dus! Er is ook een boekje dat ‘bobbi viert Sinterklaas’ heet, daarin komt Sinterklaas aan met zijn Pieten. Beide boekjes bevatten een ander onderdeel van het Sinterklaas vieren, dus allebei erg leuk om voor te lezen!

Voor het eerst “gepubliceerd op De Leesclub van Alles