Zaterdag, 30 november, 2019

Geschreven door: Matthysen, Hugo
Borgions, Mark
Artikel door: Groot, Denise de

Dag Sinterklaas voorleesboek

Een raketstoel en schoorsteensaus

[Recensie] In deze tijd kun je er niet omheen. Overal zie je Sinterklaasdecoraties. De etalages zijn mooi versierd en overal vind je spullen met een verwijzing naar deze feestdag. Zo ligt het boek Dag Sinterklaas ook in de winkels.

In de reeks Dag Sinterklaas zijn drie boeken verschenen. Een zoekboek, een doeboek en een voorleesboek. In deze recensie lees je over het voorleesboek. Dit boek is geschreven door Hugo Matthysen en heeft illustraties van Mark Borgions. Dit is dezelfde illustrator als van de andere boeken in deze reeks, waardoor de boeken mooi Ć©Ć©n geheel vormen.

In dit voorleesboek beleeft Sinterklaas met zijn Pieten verschillende avonturen. Het boek bestaat dus uit korte voorleesverhalen. De avonturen zijn erg modern. Zo komt een Piet ruimtewezens tegen en maakt Conchita de kok schoorsteensaus. Het zijn originele avonturen, maar ze hebben weinig met Sinterklaas te maken. Ik heb dit boek voorgelezen aan een groep 3 klas en ik merkte dat de kinderen dit jammer vonden. Een pluspunt van dit boek is dat de avonturen van de Piet erg grappig zijn De Piet maakt gekke dingen mee.

Het paard heet in het boek Slecht Weer vandaag, wat de kinderen in de klas erg gek vonden. Na wat research kwam ik er achter dat het paard van Sinterklaas in Belgiƫ zo heet.

Boekenkrant

Als je als ouder elke dag Ć©Ć©n verhaaltje voorleest uit dit boek, zorgt dat voor lang vermaak bij de kinderen. Het zijn lange verhaaltjes die telkens over een ander avontuur gaan.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles