Zaterdag, 18 september, 2021

Geschreven door: , Redactieteam Bruckmann
Artikel door: Veen, Evert van der

Das Reisebuch Europa

Reisideeƫn voor Europa

[Recensie] Dit rijk geĆÆllustreerde boek bevat 109 tips voor steden, werelderfgoed, natuur, highlights, nationale parken en routes in geheel Europa. Het is verdeeld in de regioā€™s midden, zuiden, westen en noorden, oosten, zuidoosten. De mooie lay-out nodigt uit om dit boek door te lezen en zorgt voor een overzichtelijk aanbod van de informatie die is bedoeld om de gemiddelde toerist op weg te helpen en dus vrij algemeen bekend is. Toch kom je hier en daar interessante gegevens tegen zoals het feit dat San Marino de oudste republiek van Europa is.

Het is te merken dat het boek vanuit Duits perspectief is opgezet. Het Nederlandse deel van de Waddenzee krijgt amper aandacht maar misschien doen wij wel het omgekeerdeā€¦

Duitsland krijgt wat het anatal tips betreft vrij veel aandacht maar ook Polen, Frankrijk, Malta, Groot BrittanniĆ« en IJsland zijn goed vertegenwoordigd in dit boek. Bij Nederland wordt ā€“ uiteraard ā€“ Amsterdam genoemd en opvallend is ook de vermelding van Texel.

Onder de 109 tips bevinden zich veel (hoofd)steden. Bij Spanje worden tal van eilanden belicht. Een originele tip is het dorp Valldemossa op Mallorca waar zich een klooster bevindt waar Chopin is geweest. Niet echt origineel maar wel zeer de moeite waard en daarom toch terecht dat het erin staat is de Atlantische kustweg van Ierland. Een schitterende route met fantastische vergezichten en mooie halteplaatsen onderweg.

Bazarow

Van Denemarken wordt het eiland Bornholm genoemd dat een subtropisch klimaat heeft; er groeien vijgenbomen, amandelbomen en moerbeibomen en er is wijnbouw. Niet direct iets waar je aan denkt bij Scandinaviƫ!

Dit boek Das Reisebuch Europa biedt een mooi overzicht van doelen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het is niet volledig maar wel representatief voor wat landen hebben te bieden. Als eerste kennismaking is dit duitstalige boek daarom wel de moeite waard.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles