Zaterdag, 23 maart, 2019

Geschreven door: Vizzini, Ned
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

De chill-pil

Van nerd naar coole boy

[Recensie] Jeremy Heere staat bekend als sukkeltje. Hij is een flinke nerd, mensen lachen hem stiekem uit en hij kan totaal geen indruk maken op Christine, het meisje waar hij enorm verliefd op is. Hij is verdoemd om een sukkel te blijven voor de rest van zijn middelbare schoolperiode, maar dat kan veranderen door de squid. De squid is een pilletje waarin een robotje zit die in je hersenen kruipt en vertelt hoe je stoer en populair kan worden. Jeremy slikt de pil in en wordt van een supernerd omgetoverd tot een ontzettend coole gozer. Maar is een machine die je vertelt hoe je je moet gedragen wel goed?

Ned Vizzini is Ć©Ć©n van mijn favoriete schrijvers geworden. Zijn vlotte schrijfstijl en de humor die hij weet te combineren met heftige onderwerpen zoals depressie zijn zo goed.

Dit boek heeft mij echt doen schaterlachen. Dit boek bevat veel sarcastische, grove en oversekste humor, wat ik zelf enorm kan waarderen. Doordat je leest vanuit het perspectief van Jeremy en zijn gedachtegang leest, krijg je echt te weten wat Jeremy denkt, wat heel hilarisch kan zijn. Deze nerd is heel ongemakkelijk in sociale situaties en is enorm onhandig, maar dat verandert als hij de squid inneemt en verandert in een populaire jongen. De squid vertelt hem wat hij precies moet doen en moet zeggen om cool gevonden te worden door zijn leeftijdsgenoten. In het begin is dit onwijs handig, zo kan hij eindelijk iets krijgen met een meisje en populair worden bij zijn klasgenoten! Ik heb meerdere keren hardop gelachen, gegrinnikt, getrappeld met mijn voeten van plezier, dit boek heeft zo veel humor!

De chill-pilĀ is ontzettend bedoel voor jongens, want je leest echt wat er in het hoofd van een mannelijk puberbrein omgaat. Ned Vizzini zegt gewoon waar het op staat en ook in dit boek komen er wat heftige onderwerpen aan bod, die hij toch nog op luchtige wijze kan brengen. Daarbij wil ik nog even noemen van de vader van Jeremy de meest geniale vader is waarover ik ooit heb gelezen in een boek. Die man is ontzettend grof en ik zou mij echt kapot schamen als dat mijn vader was (nog erger dan ik al doe bij mijn eigen vader), maar dit leverde wel ontzettend veel komische situaties op.

Je leest dit boek met gemak in een middagje uit en ik kan je beloven dat het einde je zeker niet teleurstelt. Lees zeker niet eerst de laatste pagina, want die spoilert een groot deel van het boek! Het is een fantastisch gevoel om dit boek uiteindelijk dicht te kunnen slaan, want je voelt je enorm voldaan.

Eerder verschenen op www.nerdygeekyfanboy.com