Zaterdag, 14 december, 2019

Geschreven door: Schwab, Victoria
Recensie door: Brummelhuis, Bianca

De kleuren van schaduw

[Recensie] Ik was al redelijk enthousiast over het eerste boek in deze reeks, maar dit boek vind ik nog veel beter. Het gevaar is groter en vooral tastbaarder, de actie spectaculairder en de worstelingen waar de hoofdpersonages mee te maken hebben komen nog echter over.

In het eerste boek was het vooral Kell die aan de actie meedeed omdat hij over magie beschikte. In dit tweede boek blijkt Lila ook over de nodige krachten te beschikken en zij zet ze op een heel andere manier in dan Kell ooit zou doen. Dit levert geweldige momenten op.

De elementspelen laten goed zien wat er precies mogelijk is met de elementaire magie die het vaakst voorkomt in deze wereld. De gevechten zelf zijn natuurlijk ook uitermate spannend. Maar het laat ook zien waarom er grenzen aan de magie zitten.

Het grootste gedeelte van het boek zijn Lila en Kell van elkaar gescheiden. Lila maakt dan ook heel andere dingen mee dan Kell. Terwijl Lila geniet van haar vrijheid, wordt Kell beperkt door zijn nieuwe band met Rhy, wantrouwen vanuit zowel het volk als de koninklijke familie en sociale verplichtingen. Beiden maken ze keuzes die uiteindelijk tot een huiveringwekkende cliffhanger leiden.

Kookboeken Nieuws

Kell en Lila kunnen overigens beide niet stoppen met aan elkaar te denken. Toch is hun uiteindelijke weerzien niet bepaald suikerzoet. Ik vind dit fijn aan dit verhaal, de romantiek komt niet zomaar vanzelf uit de lucht vallen.

De bijpersonages zijn in dit boek bijzonder kleurrijk. Vooral kapitein Alucard Emery vond ik een zeer interessant personage. Hij dringt zelfs enigszins tot Lila door, waardoor zij moet gaan nadenken over genegenheid en vertrouwen. Er is ook nog een nieuw hoofdpersonage (of misschien zelfs twee) waar ik zonder spoilers weinig over kan zeggen. Maar het gevaar dat deze persoon verpersoonlijkt is bijzonder spectaculair te noemen.

Er zitten veel verhaallijnen in dit boek, maar ook dit keer wordt alles zo goed uitgelegd dat dit niet verwarrend is. Verhaallijnen die meer over emotionele problemen gaan wisselen af met verhaallijnen vol actie. Ik vind dit een zeer geslaagde combinatie.


Eerder verschenen op Drukinkt