Zaterdag, 10 oktober, 2020

Geschreven door: Brallier, Max
Holgate, Douglas
Artikel door: Arts-Honselaar, Hanneke

De laatste helden op aarde

Super-ontzettend levensgevaarlijk op het nippertje

[Recensie] Jack is dertien en wees. Hij woont in een boomhut. Nee, geen gewone boomhut. Het is zijn vesting tegen de monsters die tweeƫnveertig dagen geleden in de Monster-apocalyps de wereld overnamen. Sindsdien doet Jack alsof zijn leven een videogame is. En in die game is hij een held. Niet dat hij dat daarvoor al was.

Jack vecht regelmatig op leven en dood met monsters, maar weet tot nog toe steeds te ontkomen. Hij fotografeert dan ook zoveel mogelijk monsters om ze naderhand te bestuderen. Dan kijkt hij naar hoe ze aanvallen en hoe ze zichzelf verdedigen, naar wat hun sterke punten en hun zwakke plekken zijn. Slim toch!

Sinds de monster-apocalyps heeft Jack maar een doel: June Del Toro, de liefde van zijn leven redden. Hij weigert namelijk te geloven dat June in een zombie is veranderd. Omdat het internet en telefoons zijn uitgevallen moet hij haar gaan zoeken.

Dat doet Jack samen met zijn beste vriend, Quint Baker, wiens haar ruikt naar popcorn uit de bioscoop en die altijd bezig is met een uitvinding of experiment. Onderweg sluiten ze vriendschap met Dirk Savage, ach ja, in de strijd tegen monsters kun je maar beter verbroederen, al valt het zwaar.

TijdvoorTijdschriften

Het vinden van June heeft nogal wat voeten in de aarde, wat wil je met overal monsters en zombies in de buurt. En heeft June het wel nodig om gered te worden? Wil ze wel gered worden?

Soms, en niet storend, komen er levenswijsheden voorbij, zoals: ā€˜Ik heb lang geleden al geleerd dat je je maar beter geen zorgen kunt maken over de rotzooi die het leven over je uitstort. Wanneer het leven klappen uitdeelt, kun je het beste even bukken en gewoon doorgaan.ā€™

De laatste helden op aarde is een combinatie van een Graphic novel en geschreven tekst. Het is een spannend en grappig boek over stoere jongens en stoere meiden. De illustraties met bijschriften maken onderdeel uit van het verhaal. Het verhaal is zonder de illustraties dus niet te begrijpen. Het boek is een fijne afwisseling tussen beeld en tekst.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles