Zaterdag, 3 augustus, 2019

Geschreven door: Lore, Pittacus
Artikel door: Wortman, Sanne

De Loriƫnkronieken 1 - Ik ben nummer vier

Buitenaardse wezens, speciale krachten en mokerveel actie!

[Recensie] John Smith lijkt een normale jongen van vijftien die net begint op een nieuwe middelbare school. Niks is minder waar. Hij is een alien, afkomstig van de planeet Loriƫn. Samen met acht anderen en hun beschermers zijn zij de enigen die konden vluchten toen hun planeet aangevallen en verwoest werd door Mogadoren. Nu zijn de Mogadoren ook op Aarde aangekomen en jagen ze op John en de anderen, maar de Loriƫrs hebben speciale krachten en als die tot ontwikkeling komen, kunnen ze eindelijk terugvechten.

Dit is echt een toffe science fiction serie. In zeven dunne boeken wordt het verhaal verteld dat vol zit met spanning, heel veel actie en onverwachte ontwikkelingen. De personages zijn aan de ene kant gewone tieners waarin je je makkelijk in kunt leven, maar ze krijgen steeds meer Erfgaven ā€“ dat zijn speciale krachten zoals vuur gooien, storm oproepen of teleporteren. Daarbij hebben ze ook nog coole gadgets van hun thuisplaneet LoriĆ«n die ook allemaal bijzondere dingen kunnen.

Doordat de boeken zo dun zijn en vol met actie zitten, ga je heel makkelijk door de serie heen. Het zijn niet echt ingewikkelde boeken maar wel heerlijk om heel snel te verslinden.

Technisch Weekblad

Voor het eerst verschenen opĀ De Leesclub van Alles