Zaterdag, 19 september, 2020

Geschreven door: Hagen, Hans
Artikel door: Berg, Ramona van den

De mooiste Jubelientjes

Geheimtaal

[Recensie] De cover van De mooiste Jubelientjes bestaat uit allemaal prentjes van Jubelientje. Allen even vrolijk van kleur en meteen een eyecatcher. Het boek bevat 40 Jubelientje verhalen die al eerder verschenen zijn in de bekende boeken. Hans Hagen heeft deze bundel samengesteld omdat hij in 2020 veertig jaar schrijver is. Heerlijk om weer in het leven van Jubelientje te duiken samen met haar oma en niet te vergeten Dirk-Jan.

De avonturen die zij beleven zijn eigentijds. Ze zijn voor iedereen van toepassing. Ze zitten vol met spanning, humor, vriendschap en de nodige levenslessen. Er komen verschillende emoties aan bod, waardoor het allemaal meer diepgang krijgt. De onvoorwaardelijke liefde tussen oma en Jubelientje rakt je als lezer keer op keer.
De situaties die we lezen kunnen ons in het dagelijks leven ook overkomen. Dit maakt het boek echt en kunnen we het ons visualiseren.

De zinnen hebben een fijne lengte en de hoofdstukken zijn niet zo lang. Daardoor zijn de verhaaltjes uit De mooiste Jubelientjes ook te lezen voor beginnende lezers. En natuurlijk zijn ze ook leuk om voorgelezen te worden. Ieder stukje tekst wordt afgewisseld met een mooie illustratie.

De illustraties van Philip Hofman passen goed bij de verhalen die Hans Hagen ons geeft. Zwierig, kleurrijk en levensecht.

ScĆØnes

Voor mij is de cover van dit boek alsof ik terug in de tijd ga. Ik verslond als jong meisje de Jubelientje boeken. Wat was het fijn om dit weer voor ogen te krijgen. Nog leuker om te zien was dat mijn dochter na het zien van de cover meteen in het boek begon te lezen. Dan maakt mijn moeder/boekenhart een sprongetje.

Ons favoriete verhaaltje uit deze bundel is Geheimtaal. Mijn dochter praat ook soms in haar eigen taal en ze vond het erg leuk om terug te lezen dat Jubelientje en Dirk-Jan dat ook doen. En dat zelfs oma er in mee gaat. Dat doet onze oma niet. Wat is de oma van Jubelientje gaaf.

De verhalen van Jubelientje zijn eigentijds en leuk voor jong en oud.

Eerder verschenen op Perfecte Buren