Zaterdag, 4 januari, 2020

Geschreven door: Wolters, Stefan
Wolf, Barbara de
Artikel door: Groot, Denise de

De Nietsmachine

“Niets moet ook worden gedaan!”

[Recensie] Iedereen kent het wel. De was stapelt zich op, het huis moet nog schoon gemaakt worden en oh er moeten ook nog boodschappen worden gedaan. Iedereen is elke dag druk.

Professor Pruts is zelf ook erg druk. Zijn uitvindingen zijn nooit een succes en hij is druk met het bedenken van ideeën, want hij wil geen uitvinder van niets zijn. Zo staat hij nu wel bekend bij het bureau voor bijzonder belangrijke en zeer nuttige uitvindingen.

Daar moet meteen verandering in komen. Professor Pruts is er maar druk mee. Op een dag bedenkt hij zijn beste uitvinding, namelijk de nietsmachine. Deze geweldige uitvinding doet helemaal niets, want dat moet ook gedaan worden.

Dit prentenboek is vooral erg grappig om te lezen. Iedereen wil wel eens een dagje niets doen en daar speelt dit verhaal op in. De illustraties zijn ietwat abstract, wat erg goed past bij de humor van dit verhaal.

Wandelmagazine

Helaas zit er naast de humor van het verhaal weinig inhoud in. Er gebeurt niets spannends of schokkends. Ik miste bij het lezen van dit boek een beetje de diepgang.

Dit boek is vooral geschikt als je met kinderen lekker wil lachen om Professor Pruts, die een uitvinder is van… niets.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles