Zaterdag, 13 november, 2021

Geschreven door: Jenkins Reid, Taylor
Recensie door: Stein, Demi

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Het leven van een Hollywood actrice

[Recensie] De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. Deze filmactrice verloor op jonge leeftijd haar moeder. Ze leefde samen met haar vader in een achterstandswijk en wist al vroeg dat ze niet op deze manier wilde leven, voor de rest van haar leven. Tijd om het zelf in eigen handen te nemen.

Wanneer Evelyn maar liefst 79 jaar is, besluit ze om iemand in dienst te nemen die haar gaat helpen om een biografie te schrijven over het Hollywood leven, met daarin alle mooie momenten, maar ook de vreselijke schandalen. Ze kiest voor Monique Grant, een nog onbekend auteur, waardoor niemand deze keuze snapt.

Monique luistert gefascineerd naar Evelyn, maar hoe meer ze over Evelyn en haar verleden krijgt te horen, hoe meer ze het idee begint te krijgen dat ze wat verbergt. Ze probeert erachter te komen wat Evelyn verbergt, maar Evelyn zou Evelyn niet zijn, als ze het allemaal op haar manier laat verlopen.

Taylor Jenkins Reid (1983)is een Amerikaanse roman schrijfster. Ze is bekend van haar boeken Daisy Jones and the six, Malibu Rising en ook The seven husbands of Evelyn Hugo. Ze begon haar carriĆØre als assistent in de filmproductie.

Yoga Magazine

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is een boek die je veel tegenkomt op booktube en op TikTok. Ik was dan ook erg benieuwd of het boek deze hype waard is. Het antwoord is: ja!

Allereerst voelt het verhaal heel echt aan. Het is heel losjes gebaseerd op het leven van Elizabeth Taylor, die 8 keer getrouwd was met zeven verschillende mannen. Verder is het verhaal zelf volledig fictief, wat haast onvoorstelbaar lijkt. De situaties waarin Evelyn Hugo komt als Hollywoord actrice komen enorm realistisch over, evenals de keuzes die ze maakt om bijvoorbeeld geld te blijven verdienen.

De schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid vind ik persoonlijk erg mooi. Het leest wat langzamer dan andere boeken, maar de situaties, personages en bijvoorbeeld omgevingen worden gedetailleerd beschreven (wederom een reden waarom het verhaal heel realistisch over komt) waardoor je als lezer echt meegesleurd wordt in het leven van Evelyn Hugo.

Het karakter waar het allemaal om draait, Evelyn Hugo, is ook erg interessant om over te lezen. Als eerste krijg je te lezen hoe ze haar weg naar de top bereikt heeft en wat ze hiervoor moest opgeven. Je leest ook over hoe hard deze Hollywoord wereld is, waardoor je algauw respect krijgt voor haar werk. Wanneer Evelyn Hugo dan ook een wat menselijker kant toont, raak je helemaal verkocht aan dit verhaal.

De verhaallijnen en het plot steken ook enorm goed in elkaar. Bijna door het gehele boek heen heb ik mij afgevraagd waarom Evelyn ervoor heeft gekozen om Monique haar verhaal te laten schrijven. Ik werd dan ook omver geblazen door het antwoord op die vraag. Ik vind het in dit verhaal heel bijzonder hoe je ā€˜allesā€™ te weten komt over Evelyn maar dan toch met vragen blijft zitten, die aan het einde dan allemaal verklaart worden.

Dit boek is zeker een aanrader en verdient volledig de aandacht die het krijgt. Zoals ik al aangaf voelt het boek heel realistisch, waardoor het ook een rollercoaster aan emoties is en ik het persoonlijk niet droog kon houden. Zeker een boek die mij bij zal blijven en in mijn favorieten lijst is gekomen.

Eerder verschenen op meerboekenblog2