Zaterdag, 25 april, 2020

Geschreven door: Lada, Effie
Artikel door: Alem, Katelijne van

Een bijzondere zondag

“Tante Coralia vertelt en vertelt en Sofie wordt steeds gelukkiger”

De auteur en illustrator

[Recensie] Effie Lada werd geboren in een klein dorp in Peloponnesos, Griekenland. Ze studeerde schilderen bij de bekende Griekse schilder Yorgo Voyatzis. Ze heeft deelgenomen aan collectieve schildertentoonstellingen. Illustratie van kinderboek is altijd haar grootste interesse geweest en sinds 1991 is ze uitsluitend op dat gebied actief.
Ze illustreerde covers van vele boeken en publiceerde meer dan 100 boeken. Haar boeken zijn vertaald naar het Italiaans, Koreaans, Russisch, Chinees, Kroatisch en Turks.

Verhaal

Het is zondagmorgen en regendruppeltjes tikken tegen Sofies venster. Haar plan om met haar vriendjes buiten te gaan spelen, valt in het water. O nee, dan besluiten mama en papa ook nog om op bezoek te gaan bij tante Coralia

Maar wat een verloren zondag lijkt te worden, eindigt als een heel bijzondere dag.

Bazarow

Een bijzondere zondag is een sfeervol prentenboek over hoe iets heel moois kan gebeuren als de dingen niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan. Voor lezers vanaf 5 jaar.

Familie

Sofie heeft eigenlijk geen zin om naar haar tante te gaan, maar merkt daar dat ze de verhalen toch wel heel leuk vindt! En tante wordt heel blij van hun bezoek. Zoals in het boek te lezen is: met liefde en aandacht kun je ervoor zorgen dat iemand eenzaamheid vergeet en zich gelukkig voelt. Ga jij weleens op visite of bel je weleens met je familie? Leuk om daar samen een gesprek over te voeren!

Regen

Sofie houdt niet van regen, jij ook niet? Soms kun je allerlei andere dingen bedenken wanneer het regent, misschien weet je wel een aantal spelletjes, ga je lezen of vriendjes bellen. Door de regen kom je juist op dingetjes waar je eerst misschien niet aan had gedacht!

Vormgeving

De illustraties in dit boek zijn erg mooi. Zeer gedetailleerd en vanuit verschillend perspectief zien we de verhaallijn. Mooi om steeds gedachtewolkjes bij de huisdieren te zien en om bijvoorbeeld de kip achterin de auto of de stoom uit de theekopjes en theekan. Een heel andere stijl en manier van tekenen, spreekt mij zeker aan! Het verhaal is goed voor te lezen en later zelf te lezen. Herkenbaar voor kinderen om liever met vriendjes te spelen in plaats van naar familie te gaan op zondag. De emoties krijgen een mooi plek in dit boek!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles