Zaterdag, 24 augustus, 2019

Geschreven door: Roberts, Nora
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

Een ster van vuur

Deel 1 van een bijzondere trilogie

[Recensie] Een ster van vuur is een heel fijn begin van deze bijzondere trilogie. Magie, sprookjesachtige taferelen, bijzondere hoofdpersonen, spanning en sensatie en uiteraard de liefde spelen een belangrijke rol en het lijkt erop alsof Nora Roberts weer ouderwets op dreef is in deze serie. Vanaf het begin val je in het verhaal en het leuke is dat de zes hoofdrolspelers uit de drie boeken elkaar direct aan het begin van deel één allemaal ontmoeten en ook direct weten aan welk avontuur ze beginnen. Weliswaar speelt ieder deel zich af rond één van de stellen maar de anderen zijn er ook voortdurend bij.  Want met zes personen moeten ze een duistere macht bestrijden.

In het eerste deel speelt Sasha Riggs de hoofdrol samen met Bran Killian. Sasha heeft visioenen en nachtmerries en kan die soms niet in woorden omzetten. Maar wat ze wel kan is bijzondere schilderijen maken waarin ze haar levendige dromen op weergeeft. Een bijzonder visioen brengt haar naar het Griekse eiland Corfu. De vijf andere zielsverwanten zijn hier, ieder op een speciale manier, ook naartoe getrokken. Sasha ziet direct hoe bijzonder de anderen zijn en weet ze te overtuigen dat ze samen moeten blijven en dat ze een missie hebben. Ze heeft direct een klik met Bran Killian die een heks is. Zijn toverkunsten komen de Wachters, zoals ze zich noemen, nog goed van pas.

De zes Wachters moeten drie sterren zien te bemachtigen. Pas als ze ze alle drie hebben zal de duisteren macht, die ook op zoek is naar de sterren, verslagen kunnen worden.
Veel spanning en sensatie en natuurlijk overwint de liefde.
In de volgende delen maken we kennis met een zeemeermin en een reiziger (die de hele groep in seconden naar een andere plek op de wereld kan transporteren), een weerwolf en een zombie.
Het gekke is dat Nora Roberts in staat is om je te laten geloven dat het allemaal echt kan.

De delen uit de serie Sterren zijn:

C2W

Een ster van vuur – Stars of fortune
De baai der zuchten – Bay of sighs
Het glazen eiland – Island of glass

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles