Zaterdag, 19 augustus, 2017

Geschreven door: Wallis de Vries, Mel
Artikel door: Dobbelaer, Annemijn

Haat

Als niemand je gelooft

[Recensie] Als de zestienjarige Nikki langzaam wakker wordt in een park, zit ze onder het bloed en ligt er naast haar een zwaargewond meisje. Nikki heeft een mes in haar handen en alles lijkt erop dat zij het meisje heeft neergestoken. Maar Nikki herinnert zich niks van de avond. Ze is zelf ook gewond. De politie ondervraagt haar, want ze wordt vanzelfsprekend gezien als hoofdverdachte. Nikki probeert haar onschuld te bewijzen, maar er gebeuren steeds vreemdere dingen waardoor ze verward raakt. Alles lijkt haar fout te zijn. Wat is er die avond gebeurd? Terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid, probeert ze haar leven weer op een rijtje te krijgen en alles te goed te maken. Maar zal dat wel lukken na alles wat ze heeft moeten doorstaan?

Haat begint als een erg goed en spannend boek, net zoals de andere boeken van Mel Wallis de Vries. Als lezer leef je heel erg mee met Nikki en voel je je haast net zo gestresst als Nikki in haar gevecht om haar onschuld te bewijzen. Omdat er zo veel gebeurt en zo veel aan de hand is, kun je als lezer het boek gewoon niet wegleggen. Er wordt bij haar ingebroken, haar huis brandt af en nog veel meer. Deze heftige gebeurtenissen en door alles wat er fout gaat in het leven van Nikki maken dat je zelf ook de wanhoop en het verdriet van Nikki voelt. Het boek blijft spannend tot het eind en het was erg leuk om te lezen. Toch had ik het einde beter verwacht. En dat is waar het boek onderdoet voor de andere boeken van Wallis de Vries.

Bij veel boeken van Wallis de Vries wordt de daderĀ  aan het eind van het boek onthuld. Soms kun je de dader nog wel raden en uit de aanwijzingen van het boek halen, of het is iemand waar je het niet van verwacht had maar waarvan je dan uiteindelijk denkt: ā€œAah, dat is logischā€. Bij Haat was het anders. Bij dit boek kwam de dader zo uit het niets dat het net zo goed iemand anders had kunnen zijn. Hierdoor was het einde minder leuk en teleurstellend. Door het zwakke einde kunnen we stellen dat Mel Wallis de Vries zeker betere boeken heeft geschreven.

Wordt Vervolgd

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles