Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Westera, Bette
Artikel door: Alem, Katelijne van

Hallo Teckel Tom

Ik heet Tom! denkt Teckel Tom. Maar hij durft zijn mond niet open te doen. Nog niet

De auteur

[Recensie] Bette Westera is kinderboekenschrijfster. Ook heeft ze gewerkt op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg. Bette debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, ze schreef dit samen met haar moeder. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek.

De illustrator

NoĆ«lle Smit volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze koos eerstĀ  voor grafisch vormgeven daarnaĀ  maakte ze de overstap naar illustratieve vormgeving. Ze werkt als freelance-illustrator sinds het afronden van haar studie in 1999. Haar prentenboeken verschenen bij verschillende uitgeverijen en werden vertaald in meer dan tien talen.

ScĆØnes

Verhaal

Tom ligt lekker in een grote doos met al zijn broertjes en zusjes en mama Moeps. Maar op een dag wordt hij in een andere doos gezet en meegenomen. Waar gaat hij naartoe? Naar Saar!

Huisdieren

Dit boek is geschreven vanuit Teckel Tom. Hij is lekker bij zijn moeder en gaat vervolgens mee naar een nieuw gezin. Een ideaal boek om te praten over huisdieren. Heb je zelf een huisdier? En waar komt je huisdier vandaan? Of heb je zelf huisdieren die weleens kindjes krijgen? Een geweldig leuk boek over dit onderwerp.

Thuis

Teckel Tom gaat naar een gezin met 2 vaders en een meisje. Dit wordt verder niet uitgelegd, wat het helemaal van nu en vanzelfsprekend maakt. Wie wonen er bij jou thuis, heb jij 2 vaders of 2 moeders of een vader en een moeder? Een fijn boek om ook met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Vormgeving

Gezellig en huiselijk boek. Hele mooie illustraties die tot in detail zijn uitgewerkt. De zinnen zijn goed te volgen, prima zelf te lezen of voor te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig en zeer toegankelijk. Het gezin waar Teckel Tom heen gaat is modern en bestaat uit 2 mannen en een dochter. De illustraties zijn helder en diep.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles