Zaterdag, 2 oktober, 2021

Geschreven door: Noox City Kids
Recensie door: Groot, Denise de

Hallo wereld, hier ben ik!

ā€œIk wil de wereld eens ontdekkenā€Ā 

[Recensie] Jonge kinderen vinden het vaak moeilijk te beseffen dat er meer is dan alleen zij en hun eigen omgeving. Dit boekje laat kinderen op een speelse manier zien dat er meer omgevingen zijn en dat het er overal anders uit ziet.  

Dit boekje is een flapjesboek. Dat houdt in dat je de bladzijden kunt uitvouwen en dat daar dan meer tekst / plaatjes te zien zijn. Normaal gesproken ben ik niet zo enthousiast over dit soort boeken, maar vanĀ Hallo wereld, hier ben ik!Ā werd ik wel heel enthousiast. Ā 

In dit verhaal voor je Kiki de Giraf. Kiki wil graag de wereld ontdekken. Ze is haar eigen savanne zat. Daarom gaat ze op reis en iedereen mag met haar mee! Zo gaat ze onder water zwemmen, maar al snel ontdekt ze dat dat niks voor haar is. Overal komt ze andere dieren tegen. Zo komt ze op de Noordpool bijvoorbeeld IJsberen tegen. Het is geen lange reis, maar voor jonge kinderen wel leuk om kennis te maken met nieuwe omgevingen.  

De vormgeving is heel aantrekkelijk bij dit verhaal. Het bevat illustraties van NOOK City Kids. Dit is een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen en produceren van duurzame producten voor jonge kinderen. Zo maken ze onder andere deze leuke flapboekjes, maar hebben ze ook babykleren in hun collectie. Ā 

ScĆØnes

De illustraties bevatten zachte kleuren, wat ik heel rustgevend vind ogen. Ook zien de dieren er allemaal lief en schattig uit. Het verhaal is op rijm geschreven, waardoor kunnen leuk kunnen raden welk woordje er in de zin komt.  

Bij het boek zit ook een QR-code die je doorverwijst naar een liedje. Hier was ik erg nieuwsgierig naar. In feite is het hele boekje gewoon ingezongen. Je kunt de bladzijden doorbladeren tijdens het liedje. Hierdoor kunnen kinderen het boekje op een andere manier beleven.  

Kortom, ik vindĀ Hallo wereld, hier ben ikĀ echt een aanrader voor ouders met jonge kinderen om aan te schaffen. Ā 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles