Zaterdag, 17 augustus, 2019

Geschreven door: Knapman, Timothy
Artikel door: Alem, Katelijne van

Harrie heeft haast

Harrie had het niet door. Hij ademde diep in… en bekeek alles eens goed

Auteur

[Recensie] Timothy Knapman heeft geschiedenis gestudeerd. Daarna ging hij zijn tijd besteden aan het schrijven van liedjes, kinderboeken, toneelstukken en musicals. Ook gaat hij vaak op schoolbezoek of geeft hij lezingen in de boekhandel.

Illustrator

Gemma Merino is een Spaanse architecte. Ze ging kinderillustratie studeren in Cambrdige en heeft toen al de Macmillan Prize for Children’s Picture Book Illustration gewonnen. Haar debuut heet De krokodil die niet van water hield.

Geschiedenis Magazine

 

Verhaal

Harrie heeft altijd haast. Hij heeft nooit eens tijd om even een babbeltje te maken. Maar als hij zich per ongeluk de vijver in haast en Tom hem eruit vist, moet Harrie wel wat langzamer aan doen. Kan hij dat wel?

Een warm en vrolijk verhaal over vriendschap en wat je kunt winnen door soms wat minder te haasten

Haast

Harrie heeft de hele dag haast en komt er pas later achter dat je zo kunt genieten van dingen rustig doen. Door de schildpad leert hij dit. Het verhaal heeft daarmee veel weg van het klassieke verhaal van de haas en de schildpad. Doe jij alles ook snel of vind je het fijn om rustig aan te doen? En als je binnen rustig zit en buiten langzaam rondloopt, wat zie je dan allemaal?

Vriendschap

Ook gaat dit verhaal over vriendschap. Tom de Schildpad helpt Harrie de Haas door zijn step te gaan maken. Daarmee ontstaat een vriendschap tussen beiden, Harrie wil hem graag bedanken. Ze gaan uiteindelijk samen op de step steppen, yoga doen, surfen en theedrinken. Wat doe jij allemaal graag met je vrienden? Dingetjes die jezelf leuk vindt om te doen en die je vriend bedenkt en leuk vindt, dan kom je samen op allemaal nieuwe dingen uit!

Vormgeving

De kaft is ontzettend mooi vormgegeven, de figuren hebben een glinsterend laagje op zich zitten, waardoor het ook prettig aanvoelt. Ook de schutbladen zijn mooi geïllustreerd waardoor je direct het verhaal ingeblazen wordt. Het lettertype wordt groot en klein gedrukt, passend bij wat er in het verhaal verteld wordt. De illustraties in het boek zelf zijn magisch en erg mooi van kleur. Het landschap komt er prachtig in uit.

—
Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles