Zaterdag, 7 november, 2020

Geschreven door: Pepper, Charlotte
Artikel door: Pontororing, Rita

Het eerste stap voor stap tekenboek

Tekenen in zes stappen

[Recensie] Vanaf een jaar of zes/zeven willen kinderen graag naar werkelijkheid tekenen. Ze zoeken naar mogelijkheden om zo realistisch mogelijk een tekening te kunnen maken. Er wordt gezocht naar plaatjes of misschien wel fotoā€™s om na te tekenen. Of ze vragen een volwassene om iets voor hen te tekenen. Kinderen vinden het leuk om tips te krijgen hoe ze iets moeten tekenen.

Het eerste stap voor stap tekenboek is een boek voor kinderen die graag ideeĆ«n willen opdoen aan de hand van voorbeelden. De enige tekst die het boek bevat is de titel van elk voorbeeld: ā€œFraaie vogel, Vliegende vogel; Vrolijke kikker, Knorrige kikker; Slingeraap, Maffe baviaan”. Zoals de titels aantonen zijn het telkens twee dezelfde onderwerpen met een soort tegenstelling.

Er is geen opbouw in tekeningen, een kind kan kriskras door het boek bladeren en de tekening kiezen die het meest aanspreekt.

Elke tekening bestaat uit 6 stappen. De eerste stap is op elke bladzijde getekend. Daarna is de keuze verder tekenen in het boekje Ć²f de eerste stap natekenen op papier en vervolgens de tekening afmaken volgens de vijf overige stappen.

TijdvoorTijdschriften

Een inspirerend tekenboek voor jong en oud.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles