Zaterdag, 28 augustus, 2021

Geschreven door: Reddy, Swapna
Talib, Binny
Recensie door: Apon, Mirre

Het glazen muiltje

Balletkonijntjes?

[Recensie] Van balletkonijntjes had ik nog nooit gehoord. De titel Het glazen muiltje doet mij direct denken aan het sprookje Assepoester. Hoe Assepoester en balletkonijntjes in een verhaal zouden worden verweven maakte mij direct nieuwsgierig. De voorkant van het boek ziet er, zeker voor meisjes die op ballet zitten, heel aantrekkelijk uit. Een meisje in een tutu en vier dansende konijntjes om haar heen. Millie, de hoofdpersoon uit het verhaal, verliest haar glazen muiltje en beleeft hierdoor een avontuur samen met de balletkonijntjes. Zal ze op tijd haar muilje vinden en nog op tijd voor de voorstelling in de zaal zitten?

Het boek is zeker geschikt voor meisjes en jongens die op ballet zitten. Die zullen veel ballettermen herkennen. Maar ook als je niet op ballet zit, is het een leuk boek. Gelukkig is achterin het boek ook een lijst opgenomen met ballettermen en wat deze betekenen. Handig voor kinderen die nog niet zo thuis zijn in ballet.

Het boek is mooi en met veel zorg geĆÆllustreerd door Binny Talib. De tekeningen zijn prachtig en sprookjesachtig. De kleuren blauw en roze komen veelvuldig voor. Als je het boek opent word je direct aangesproken met “Psstā€¦ hĆ© jij! Ja, jij! Zal ik je eens een geheimpje vertellen?” Een pakkend begin wat direct nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot lezen.

Swapna Reddy is de schrijfster van dit verhaal. Ze heeft een prettige schrijfstijl. Dit is het eerste boek wat ik van haar heb gelezen maar op de laatste bladzijde zie ik dat er een serie van Millie en de balletkonijntjes bestaat. Leuk voor de kinderen die dit boek verslinden.

Wordt Vervolgd

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles