Zaterdag, 11 april, 2020

Geschreven door: Carle, Eric
Artikel door: Alem, Katelijne van

Het grote boek van kleine beestjes

ā€œWat ben ik toch een kluns, zei de kleine kniptorā€

De auteur en illustrator

[Recensie] Eric Carle verhuisde naar Duitsland toen hij zes was. Daar ging hij naar de kunstacademie. Op 23 jarige leeftijd ging hij  terug naar Amerika, en werkte daar als grafisch ontwerper. Schrijver Bill Martin jr vroeg hem op een dag of Eric tekeningen wilde maken bij het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? Daardoor kwam Eric erachter dat hij van het maken van kinderboeken zijn beroep wilde maken. Hij gebruikt de collagetechniek en schrijft in zijn boeken graag over de natuur. De bekendste boeken zijn de boeken van Rupsje Nooitgenoeg.

Verhaal

2019 was een feestjaar voor Eric Carle en Rupsje Nooitgenoeg: Rupsje vierde zijn 50e en Eric Carle zijn 90e verjaardag. We sluiten het jaar onder andere met dit prachtige boek Het grote boek van kleine beestjes af. Een prachtige verzameling van Eric Carle-klassiekers om met het hele gezin van te genieten! Inclusief een brief van Eric Carle aan zijn lezers, vier leuke puzzels, 4 heerlijke recepten en 4 creatieve knutsels.

Yoga Magazine

Verzamelen

In dit mooie boek staan 4 verhalen verzameld. Heb jij al boeken van Eric Carle in huis? Ga eens, eventueel samen met je ouders, broertje of zusje op zoek in jouw huis of op school naar boeken van Eric Carle. Heb je een lievelingsboek? Of vind je 1 van de 4 verhalen in dit boek jouw lievelingsverhaal?

Creatief

Naast lezen, kun je in dit boek ook andere leuke creatieve dingen doen: puzzels maken, recepten maken of knutselen. Wat dacht je van de lichtgevende smoothie of een spinnenweb maken? Misschien heb je nog wel meer ideeƫn bij de verhalen die je in dit boek kunt lezen! Bedenk allemaal maar wat leuks!

Vormgeving

Een lekker dik boek, wel wat aan de zware kant voor jonge kinderen. Het kan beter onder toeziend oog van een ouder/verzorger of leerkracht gebruikt worden. Heerlijk afwisselend, natuurlijk sowieso een feest om allerlei verhalen van Eric Carle bij elkaar te zien in een bundel. De puzzels, recepten en knutsels zijn een prettige aanvulling. Ook heel leuk om de brief van Eric Carle voorin het boek te lezen en de verschillende insecten nog een keertje terug te zien. De illustraties zijn zoals altijd sprankelend, eigenlijk zou dit boek of in ieder geval enkele boeken van Eric Carle in ieder huishouden/school aanwezig moeten zijn! Wat een schat aan verhalen. Aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles